Σε χριστουγεννιάτικη αιματοχυσία σε ΗΠΑ & Ευρώπη καλεί το ISIS

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 07:57

Σε χριστουγεννιάτικη αιματοχυσία σε ΗΠΑ & Ευρώπη καλεί το ISIS


Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις σε εκκλησίες και ανθρώπους στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη, όπως προκύπτει από μηνύματα που εστάλησαν στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης των τζιχαντιστών με την ονομασία "Τα μυστικά των τζιχαντιστών". 

Οπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα «vocativ»,  χρήστης Abu Marya al-Iraqi απευθύνει κάλεσμα «για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος» με ανάλυψη δράσης εκ μέρους των «μοναχικών λύκων» προκειμένου να μετατραπεί το χριστιανικό νέο έτος σε «αιματηρή ταινία τρόμου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Στα μηνύματα υπάρχει συγκεκριμένη λίστα με ονόματα και διευθύνσεις χιλιάδων στόχων - ανάμεσα στους οποίους και τουλάχιστον 50 εκκλησίες σε αμερικανικό έδαφος -  καθώς και οδηγίες για τη χρήση και την προετοιμασία όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών.

Σε άλλο μήνυμα, ένα μέλος καλούσε τους «γιους του Ισλάμ» να επιτεθούν σε εκκλησίες, ξενοδοχεία, καφετέριες, αγορές και δημόσιους χώρους, δίνοντας λίστα με στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ολλανδία.




00 inkefalonia general ad 300X250