Εκτακτες πτήσεις για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 06 Δεκεμβρίου 2016 09:10

Εκτακτες πτήσεις για τους εγκλωβισμένους μαθητές στην Κρήτη

Από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων αναμένεται να αναχωρήσουν οι μαθητές που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Κρήτη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ.


 Από τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων αναμένεται να αναχωρήσουν οι μαθητές που βρίσκονται αποκλεισμένοι στην Κρήτη λόγω της απεργίας της ΠΝΟ. Αναμένεται να ναυλωθούν ειδικές δωρεάν πτήσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας ενώ κάποιοι δήμοι της Αττικής θα καλύψουν το κόστος για τα σχολεία της περιοχής τους. 

Πάντως οι περισσότεροι μαθητές μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δεν είχαν λάβει ενημέρωση για τον σχεδιασμό του υπουργείου και αναμένεται εντός της ημέρας σήμερα (Τρίτη) να κατευθυνθούν προς τα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων για την επιβίβασή τους σε αεροπλάνα.

Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο νησί ξεπερνά τους 1.500.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, α πραγματοποιηθούν 5 πτήσεις με την sky express , 3 πτήσεις της Astra και όσες ακόμα απαιτούνται με την Aegean προκειμένου να επιστρέψουν οι μαθητές.

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν το πρωί της Τρίτης από το Ηράκλειο και από τις 2 μ.μ. από τα Χανιά. Τον συντονισμό έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου από όπου μπορούν να ενημερώνονται μαθητές και γονείς. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού και οργάνωσης των παιδιών για την επιστροφή.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250