Προσωρινό «λουκέτο» στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου μετά τον θάνατο της 41χρονης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016 18:37

Προσωρινό «λουκέτο» στα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου μετά τον θάνατο της 41χρονης

 

Κλειστά θα παραμείνουν τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο 41χρονης ασθενούς, μετά από επέμβαση ρουτίνας, αλλά και σε μετεγχειρητικές επιπλοκές άλλων ασθενών.

Όπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ πρόκειται να μεταβεί αύριο στο νοσοκομείο Ζακύνθου ώστε να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους.

Η άτυχη 41χρονη κατέληξε σήμερα από πολυοργανική ανεπάρκεια, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε διακομιστεί λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

Η γυναίκα είχε υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας στο νοσοκομείο Ζακύνθου για την αφαίρεση λάμας από το πόδι της. Όταν ξύπνησε μετά το χειρουργείο, το πόδι της είχε πρηστεί και δεν λειτουργούσαν το συκώτι και τα νεφρά της.

Ωστόσο αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό. Μία δεύτερη ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό συνεχή παρακολούθηση στο ίδιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, ενώ οι υπόλοιποι τρεις- που ήταν πιο ελαφρά- είναι καλά στην υγεία τους και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα διενεργήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι, δεν εντοπίστηκε η ύπαρξη μικροβίων στα χειρουργεία που θα δικαιολογούσε τις μετεγχειρητικές επιπλοκές στους ασθενείς.

Πηγή: ΑΠΕ