Τιμωρία- εξπρές για όσους δημοσίους υπαλλήλους παρανομούν ζήτησε ο Α. Σαμαράς

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 08:09

 Τιμωρία- εξπρές για όσους δημοσίους υπαλλήλους παρανομούν ζήτησε ο Α. Σαμαράς

Την παραδειγματική τιμωρία, με διαδικασίες εξπρές, των δημοσίων υπαλλήλων που παρανομούν ζήτησε ο πρωθυπουργός...κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Οικονομικών. Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μεταβεί αύριο μικτό κλιμάκιο από τα υπουργεία Οικονομικών υπό τον κ. Χρ. Σταικούρα και από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να συζητήσουν με τον κ. Αντ. Ρουπακιώτη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε η τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου να γίνεται με διαδικασίες εξπρές.

Η παραπάνω εντολή δόθηκε έπειτα από την ενημέρωση που έκανε η ηγεσία του υπουργείου για τις τρύπες του προϋπολογισμού και για τα εναλλακτικά σενάρια μέτρων που ετοιμάζει. Όταν η συζήτηση έφτασε στις διασταυρώσεις στοιχείων για τις συντάξεις - μαϊμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια οικονομική αιμορραγία για τα Ταμεία αλλά για ένα θέμα που πλήττει την αξιοπιστία της χώρας.

Είπε μάλιστα ότι τον ρωτούν ξένοι συνομιλητές του πως είναι δυνατόν η Γερμανία να έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13%!

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Ι. Στουρνάρα να ελεγχθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ και αν δεν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε θέματα μισθολογικά, υπαλληλικά, κα. να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και απομάκρυνση από τη θέση τους και θεωρείται ότι θα ανοίξει έτσι ένας κύκλος αλλαγών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

Πληροφορίες: tovima