Απευθείας σύνδεση του Καναδά με τη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 08:22

Απευθείας σύνδεση του Καναδά με τη Θεσσαλονίκη

Το ενδεχόμενο της καθιέρωσης τακτικών -απευθείας- πτήσεων της καναδικής εταιρίας «Airtransat» από το Μόντρεαλ και το Τορόντο προς τη Θεσσαλονίκη από το 2013 και η προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Βόρειας Αμερικής απασχόλησε τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με τον πρέσβη του Καναδά Ρόμπερτ Πεκ, τον εκπρόσωπο της καναδικής αεροπορικής εταιρίας, πρόεδρο της «Tour Greece», Βασίλη Σακελλάρη, και τον επίτιμο πρόξενο του Καναδά στη Θεσσαλονίκη, Παντελή Πετμεζά.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε τη βούληση των αρχών και των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης για συνεργασία σε πρωτοβουλίες που αφορούν την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό και τόνισε ότι η απευθείας σύνδεση της πόλης με πόλεις του Καναδά είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Υπογράμμισε δε την ιστορία και την προνομιακή θέση της Θεσσαλονίκης σε σχέση με προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού όπως το Άγιον Όρος και η διαδρομή του Αποστόλου Παύλου, καθώς επίσης και αρχαιολογικά μνημεία σε Πέλλα και Πιερία.

Την προσδοκία του για την έναρξη αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης από τον Ιούνιο του 2013 με απευθείας πτήσεις από το Τορόντο και το Μόντρεαλ του Καναδά εξέφρασε ο εκπρόσωπος της καναδικής αεροπορικής εταιρίας «Airtransat» Βασίλης Σακελλάρης, επισημαίνοντας ότι το «τουριστικό πακέτο» της Θεσσαλονίκης με την κατάλληλη προβολή μπορεί να καταστεί ιδιαίτερα ελκυστικό για τους Καναδούς τουρίστες.

Από τη μεριά του ο Καναδός πρέσβης, Ρόμπερτ Πεκ, σημείωσε την αυξημένη ζήτηση για τον περιηγητικό, θρησκευτικό και τουριστικό προορισμό που μπορεί να προσφέρει η πόλη στην τουριστική αγορά της Βόρειας Αμερικής.
24h NewsRoom




00 inkefalonia general ad 300X250