Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στην Μεγαλόπολη – Δύο σοβαρά τραυματίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 17:53

Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στην Μεγαλόπολη – Δύο σοβαρά τραυματίες

Εκτός ελέγχου βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημίες κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού και πολλές αποθήκες και εργοτάξια.

Επίσης από την φωτιά έχουν τραυματιστεί δύο πολίτες κατά την διάρκεια της κατάσβεσης στο χωριό. Πρόκειται για μια γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα και έναν 60χρονο άνδρα που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους μεταφέρθηκαν και οι δύο σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας ο 60χρονος βρισκόταν σε ένα εργοτάξιο που έχει πάνω στο τρακτέρ του. Η φωτιά των κύκλωσε και δεν μπόρεσε να ξεφύγει με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Αυτή την στιγμή, όπως είπε ο δήμαρχος η φωτιά είναι σε ένα μεγάλο μέτωπο περίπου 6 χιλιομέτρων και είναι εκτός ελέγχου. Το μέτωπο όπως είπε ο κ.Μπούρας αρχίζει ανατολικά από το Ανεμοδούρι και εκτείνεται δυτικά των χωριών Βουτσαρά και Ρούτσι.


Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς, 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος με 4 αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Πηγή: newsit.gr




00 inkefalonia general ad 300X250