Το νέο τείχος της Γερμανίας: Στο Μόναχο, για να χωρίζει τους ντόπιους από τους πρόσφυγες -Ψηλότερο από του Βερολίνου [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 09:17

Το νέο τείχος της Γερμανίας: Στο Μόναχο, για να χωρίζει τους ντόπιους από τους πρόσφυγες -Ψηλότερο από του Βερολίνου [βίντεο]

Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησε η ανέγερση, στο Μόναχο, τείχους προκειμένου να διαχωριστούν οι ντόπιοι από τα προσφυγόπουλα που θα εγκατασταθούν σε προάστιο της πόλης. 


Μάλιστα, το τείχος είναι υψηλότερο από αυτό που επί χρόνια χώριζε το Βερολίνο στα δύο, αφού το ύψος του ξεπερνά τα 3,65 μέτρα. Το τείχος χτίζεται στο προάστιο Neuperlach Sud του Μονάχου με σκοπό να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός των ντόπιων από τους 160 νεαρούς πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν στην περιοχή. 

Οι κάτοικοι, που ζήτησαν και πέτυχαν την κατασκευή του τείχους, υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την ασφάλειά τους, αλλά και για να μην πέσει κατακόρυφα η αξία της περιουσίας τους. Ανέφεραν ακόμη ότι φοβούνται πως πρόσφυγες που θα μεταφερθούν στο καταφύγιο που έχει κατασκευαστεί στη γειτονιά τους θα προκαλούν θόρυβο και προβλήματα με τη συμπεριφορά τους. 

Ο δικαστής του διοικητικού δικαστηρίου του Μονάχου επιβεβαίωσε την κατασκευή του τείχους και κατέστησε σαφές ότι οι μετανάστες δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιούν για να παίζουν ή με άλλους τρόπους για να διασκεδάσουν. 

Ορισμένοι κάτοικοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι δεν τους νοιάζει καθόλου που το τείχος είναι τόσο ψηλό, από τη στιγμή που κάνει τη δουλειά του. «Εφόσον μας χωρίζει από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, θα είμαστε ευχαριστημένοι», λένε. 

Από την άλλη, η ανέγερση του τείχους έχει προκαλέσει την οργή άλλων κατοίκων, με τον αναπληρωτή πρόεδρο της κοινότητας να το αποκαλεί «τέρας του τείχους». 
Ενας άλλος κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι δεν υπάρχουν σπίτια ακριβώς απέναντι από το καταφύγιο, εκφράζοντας την άποψη ότι το τείχος είναι απαίσιο. «Υπήρχαν και άλλες επιλογές. Θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένας ξύλινος τοίχος με λουλούδι και όχι ένα μεγάλο πέτρινο τείχος», εξήγησε. 
Οι πρόσφυγες έχουν γίνει αιτία διαμάχης μεταξύ των ντόπιων σε διάφορες γερμανικές πόλεις. Την Παρασκευή, μια ομάδα 30 ακροδεξιών χτύπησαν τρεις νεαρούς Αφγανούς πρόσφυγες στην ανατολική Γερμανία, ενώ σε άλλη πόλη αναφέρθηκαν δύο περιστατικά με νεοναζί να εκσφενδονίζουν πέτρες και ρατσιστικές ύβρεις κατά προσφύγων. 

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ