Αυτόνομο σύστημα πέδησης σε όλα τα αυτοκίνητα από το 2014 (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 18:42

Αυτόνομο σύστημα πέδησης σε όλα τα αυτοκίνητα από το 2014 (VIDEO)

Με στόχο πιο ασφαλή αυτοκίνητα και λιγότερα τροχαία ατυχήματα, η Ευρωπαική Ένωση θέσπισε νέους κανονισμούς σύμφωνα με τους οποίους όλα τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να διαθέτουν σύστημα αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος (AEB).Ο ανεξάρτητος Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφαλείας (Euro NCAP) θα συμπεριλάβει την τεχνολογία AEB στα συστήματα που θα πρέπει να διαθέτει κάθε νέο αυτοκίνητο από το 2014 και μετά για την ευρύτερη διάδοση του. Όποιο αυτοκίνητο δε διαθέτει παρόμοιο σύστημα, θα είναι αδύνατο να λάβει αξιολόγηση πέντε αστεριών στην εκτίμηση ασφάλειας.

Το σύστημα AEB χρησιμοποιεί ραντάρ, laser, ή βίντεο για να υπολογίσει μια επικείμενη σύγκρουση και να ενημερώσει κατάλληλα τον οδηγό. Σε περίπτωση που ο οδηγός δεν προχωρήσει σε φρενάρισμα, το σύστημα αναλαμβάνει δουλειά και φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο. Το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε συνθήκες μεγάλης κίνησης ενώ είναι σε θέση να "εντοπίζει" και πεζούς και να προχωράει στο φρενάρισμα για αποφυγή δυστυχήματος.

Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαικής επιτροπής, η υιοθέτηση του συστήματος AEB θα συμβάλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 27% το οποίο μεταφράζεται σε 8.000 θανάτους και στην εξοικονόμηση μεταξύ $6.05 με $9.7 δις δολλαριών κάθε χρόνο. Μέχρι σήμερα το 79% των αυτοκινήτων που διατίθονται στην Ευρώπη δεν είναι εξοπλισμένα με παρόμοια τεχνολογία.

https://www.youtube.com/watch?v=sh0YTnWp3CI

insomnia




00 inkefalonia general ad 300X250