Ο ανεμοστρόβιλος στην Ζάκυνθο "τα πήρε όλα και έφυγε" (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016 12:29

Ο ανεμοστρόβιλος στην Ζάκυνθο "τα πήρε όλα και έφυγε" (εικόνες)


Ρουτίνα τείνουν πλέον να γίνουν οι ανεμοστρόβιλοι στο νησί μας, με τη συχνότητά τους να προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό σε αρχές και κατοίκους. Το πρωί της Τρίτης, ένας ακόμη ανεμοστρόβιλος, ο πέμπτος μέσα σε μόλις ένα μήνα, έπληξε περιοχές του νησιού μας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε οροφές οικιών, κυρίως από πτώσεις δέντρων και μεγάλων κλαδιών. Σε άλλες περιοχές ανασήκωσε ολόκληρες στέγες ενώ αλλού έσπασε στύλους της ΔΕΗ.
Η ισχυρή καταιγίδα έπληξε τη Ζάκυνθο λίγα λεπτά πριν τις 8 το πρωί και συνεχίστηκε για τουλάχιστον μισή ώρα. Στη διάρκειά της, σχηματίστηκε και πάλι ανεμοστρόβιλος που έπληξε κυρίως τον κόλπο του Λαγανά, προξενώντας σοβαρές ζημιές κυρίως σε σπίτια στο Καλαμάκι, τον Αγιο Σώστη και το Λαγανά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σοβαρότερο περιστατικό που αντιμετώπισε χθες ήταν σε σπίτι κοντά στην παραλία του Λαγανά, όπου γιγάντιο κλαδί δέντρου έσπασε από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου, καταστρέφοντας σχεδόν ολοσχερώς την οροφή του.

anemostrobilos-1-3anemostrobilos-2-2anemostrobilos-3-2anemostrobilos-5-2anemostrobilos-6-1anemostrobilos-7-2anemostrobilos-8-2anemostrobilos-9-2anemostrobilos-10-2

imerazante.gr