Ισόβια για τη φρικτή δολοφονία της Αννυ- Ολες οι ποινές

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 16:43

Ισόβια για τη φρικτή δολοφονία της Αννυ- Ολες οι ποινές

Σε ισόβια καταδικάστηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι βασικοί κατηγορούμενοι για την φρικτή δολοφονία της μικρής Αννυ.  


Ειδικότερα,

  • Για τον πατέρα της μικρής Άννυ, Σάββα: Ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης 2 ετών για την περιύβριση νεκρού και άλλα δύο χρόνια για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας. Τέλος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκίαεπιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους.
  • Για τον φίλο του Νικολάι: ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονίας, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού 2 έτη και φυλάκισης 2 χρόνων για παράνομη οπλοχρησία.
  • Για τη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα:ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική έκθεση ενηλίκου ανηλίκου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφισαν δύο τακτικοί δικαστές και μίαένορκος, οι οποίοι είπαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.
  • Για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος: ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Κανένα ελαφρυντικό

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζητήσε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τους έκρινα αμετανόητους. Ο τεταρτός κατηγορούμενος, (Νικολάι) σύμφωνα με το συνήγορό του βοήθησε για την εξιχνίαση. Αυτό δεν είναι αληθές. Η έρευνα ξεκίνησε μέχρι που βρέθηκε το αίμα της Άννυ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί διερευνούσαν το έγκλημα της αρπαγής ανηλίκου. 

Αντίθετα, υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος με μεγάλη δυσκολία έδωσε μια κατάθεση... Και οι δυο εκδίδονταν επί χρήμασι, δεν ασκούσαν κάποιο επάγγελμα. Δηλαδή, τι να πω, ότι οι δυο κατηγορούμενοι προσέφεραν ένα έργο θετικό στην κοινωνία; Να απορριφθούν τα αιτήματά τους για ελαφρυντικά. Είναι αμετανοήτοι, ψυχροί, ψύχραιμα και ψυχρά εκτέλεσαν την πράξη». 

Σε ό,τι αφορά τη μητέρα της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η εισαγγελέας ζήτησε να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εκείνο το διάστημα είχε φύγει στη Γερμανία για να δώσει μια προοπτική στην οικογένειά της...».

thetoc.gr




00 inkefalonia general ad 300X250