Απόψε το σπάνιο φαινόμενο του «Μαύρου Φεγγαριού»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 08:53

Απόψε το σπάνιο φαινόμενο του «Μαύρου Φεγγαριού»


Μετά τη σούπερ-σελήνη και το «Mατωμένο Φεγγάρι», τώρα οι επιστήμονες μας προετοιμάζουν για το «μαύρο φεγγάρι» που θα κάνει την εμφάνιση του στο δυτικό ημισφαίριο, απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με τον Joe Rao του space.com, «η μαύρη σελήνη είναι ένα κάπως ασυνήθιστο ουράνιο γεγονός – καθώς συμβαίνει περίπου μία φορά κάθε 32 μήνες». Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του μαύρου φεγγαριού έγινε το Μάρτιο του 2014, σύμφωνα με το Accu Weather. Πάντως, ακριβώς επειδή θα είναι μαύρο, θα είναι και αόρατο. Η ηλιόλουστη πλευρά του φεγγαριού θα είναι από την άλλη πλευρά, επομένως αυτό που θα βλέπουμε από τη Γη θα είναι εξ ολοκλήρου στη σκιά. "Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα να δείτε," λέει ο Rao, σύμφωνα με την USA Today. Αυτό που πραγματικά θα απολαύσουν οι νυχτερινοί παρατηρητές είναι ο νυχτερινός ουρανός χωρίς το έντονο φως του φεγγαριού.

Το «μαύρο φεγγάρι» δεν θα μπορούσε βεβαίως να μην «συνοδεύεται» από διάφορες θεωρίες συνωμοσιολόγων περί του τέλους του κόσμου. Σύμφωνα με την αγγλική Express οι θεωρίες συνωμοσίας αναφέρουν ότι η εμφάνιση του μαύρου φεγγαριού μπορεί να φέρει και την καταστροφή του κόσμου μαζί με τη Δευτέρα Παρουσία.