Θανατηφόρο δυστύχημα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο -Επεσε η σωσίβια λέμβος, 1 νεκρός

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016 09:01

Θανατηφόρο δυστύχημα στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο -Επεσε η σωσίβια λέμβος, 1 νεκρός


Ένας 42χρονος από τις Φιλιππίνες σκοτώθηκε και άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν σοβαρά από την πτώση σωσίβιας λέμβου στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο.

Το ατύχημα συνέβη στο Harmony of the Seas, κατά τη στάση του στη Μασσαλία, στη νότια Γαλλία.

Η πτώση της λέμβου σημειώθηκε "στη διάρκεια άσκησης ασφαλείας", εξήγησε ο Ζιλιέν Ρουάς, αναπληρωτής δήμαρχος της Μασσαλίας. Η λέμβος έπεσε "από ύψος δέκα μέτρων" και σε αυτήν επέβαιναν πέντε άνθρωποι, "όλοι μέλη του πληρώματος", πρόσθεσε.

Μεταξύ των τραυματιών, οι εθνικότητες των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστές, δύο βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου, διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των πυροσβεστών.

Το Ηarmony of the Seas έχει μήκος 362 μέτρα, πλάτος 66 μέτρα και ύψος 72 μέτρα, διαστάσεις που ισοδυναμούν με ένα κτίριο 20 ορόφων. Ανήκει στην εταιρία Royal Caribbean.
Τον Μάιο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει την καθέλκυση του πλοίου από το Σεν-Ναζέρ, στη δυτική Γαλλία, όπου κατασκευάστηκε στα τοπικά ναυπηγεία από τη STX France.

Το Harmony of the Seas αναχώρησε για το πρώτο του ταξίδι στις 29 Μαΐου από το Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, με προορισμό το λιμάνι της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Έκανε την πρώτη στάση του στη Μασσαλία τον Ιούνιο.

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, η Μασσαλία κατατάσσεται εδώ και 15 χρόνια μεταξύ των δέκα πρώτων λιμανιών στον κόσμο σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων. 
Το 2015 δέχθηκε 1,45 εκατομμύριο τουρίστες που έφθασαν με κρουαζιερόπλοια το 2015, καταγράφοντας αύξηση 10,7%.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 



00 inkefalonia general ad 300X250