Απρόσμενος επισκέπτης στη Ζάκυνθο - Στήθηκε επιχείρηση “σύλληψης” και μεταφοράς του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 10:10

Απρόσμενος επισκέπτης στη Ζάκυνθο - Στήθηκε επιχείρηση “σύλληψης” και μεταφοράς του

Επιχείρηση διάσωσης για ένα πανέμορφο αποδημητικό πτηνό στήθηκε χθες το πρωί στο νησί μας.

Η σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων εικοσιτετραώρων πέτυχε ένα μεγάλο σμήνος ερωδιών, στο αποδημητικό τους ταξίδι προς το Νότο, αλλά όχι χωρίς απώλειες.

Η καταιγίδα και το χαλάζι, το ανάγκασε να προσγειωθεί αναγκαστικά στο νησί και συγκεκριμένα στην περιοχή Λίμνη Κεριού, που αποτελεί υδροβιότοπο.

Κάποια μεμονωμένα πτηνά όμως, καταπονημένα από το ταξίδι και ίσως ελαφρώς τραυματισμένα από την κακοκαιρία, αποκόπηκαν και ξέμειναν σε άλλες περιοχές του νησιού, όπως για παράδειγμα στο αεροδρόμιο.

Ένα από αυτά, το πιο καταπονημένο, εντοπίστηκε από Λιμενικούς στο χώρο της υπό κατασκευή μαρίνας, λίγα μέτρα από τις εκβολές του χειμάρρου του Αγίου Χαραλάμπη.

erodios_

Ειδοποίησαν την αρμόδια υπηρεσία Θηροφυλακής του Δασαρχείου και το πτηνό μεταφέρθηκε για να ενωθεί με το υπόλοιπο κοπάδι και να συνεχίσει το ταξίδι του.

Ωστόσο ο όμορφος ερωδιός δεν πρόλαβε το σμήνος. Ετσι, το Δασαρχείο ενημέρωσε το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ), στην Αίγινα, προκειμένου να αναλάβει να φιλοξενήσει τον πανέμορφο ερωδιό, μέχρι να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και το ΚΤΕΛ Ζακύνθου που θα μεταφέρει με ειδική διαδικασία το πτηνό στην Αθήνα, από όπου θα το παραλάβει το προσωπικό του ΕΚΠΑΖ και θα του προσφέρει την απαιτούμενη φροντίδα.

Ετσι, μόλις ανακτήσει τις δυνάμεις του ο ερωδιός θα μπορέσει να συνεχίσει το επίπονο ταξίδι του προς το Νότο, γερός και υγιής.




00 inkefalonia general ad 300X250