Πλημμύρισε η Λακωνία -Η δραματική διάσωση 25 ανθρώπων από σούπερ μάρκετ [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016 21:52

Πλημμύρισε η Λακωνία -Η δραματική διάσωση 25 ανθρώπων από σούπερ μάρκετ [εικόνες]


Καρέ καρέ καταγράφηκαν οι δραματικές προσπάθειες διάσωσης 25 υπαλλήλων και πελατών σούπερ μάρκετ στη Σκάλα Λακωνίας που εγκλωβίστηκαν από τις πλημμύρες.

Ενα φράγμα του Ευρώτα έσπασε από την κακοκαιρία και μετέτρεψε την περιοχή της Σκάλας Λακωνίας σε λίμνη.

Οι πελάτες και οι υπάλληλοι του πολυκαταστήματος LIDL βρέθηκαν περικυκλωμένοι από νερό που έφτασε σε ύψος 1,5 μέτρου και βίωσαν δραματικές στιγμές μέχρι να απεγκλωβιστούν.

Όπως δήλωσαν στο apela.gr πολλοί από αυτούς χρειάστηκε να ανέβουν ακόμα και στα καρότσια για να σωθούν. Επειδή, μάλιστα, δεν μπορούσε να πλησιάσει κανείς με συμβατικό μέσο ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου από την πολεμική αεροπορία.

Επειδή, όμως, το ελικόπτερο δεν κατάφερε να απομακρύνει τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν ασφαλές να ανεβούν στη σκεπή του κτηρίου, τελικά το πλήρωμα της Πολεμικής Αεροπορίας το μόνο που έκανε ήταν να παρέχει πληροφορίες στις επίγειες δυνάμεις, ώστε να ενεργοποιήσουν το πλάνο B που ήταν η απομάκρυνσή των εγκλωβισμένων από το κτήριο με μπουλντόζες και τσάπες.

Τελικά το σχέδιο απέδωσε και τα σκαπτικά μηχανήματα κατάφεραν σιγά σιγά να φέρουν σε ασφαλές σημείο τα 25 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και μικρά παιδιά, τα οποία για λόγους ασφαλείας, φόρεσαν σωσίβια.

Το μέγεθος της καταστροφής σε ολόκληρη την περιοχή φαίνεται από τις φωτογραφίες καθώς έσπασε φράγμα του Ευρώτα. Ένας πολίτης, μάλιστα, σκαρφάλωσε σε δέντρο για να σωθεί και τελικά χρειάστηκε η επέμβαση των Πυροσβεστών που πλησίασαν το σημείο με βάρκες.

Πηγή: apela.gr






00 inkefalonia general ad 300X250