Θρίλερ με τις 4 τηλεοπτικές άδειες –Σήμερα η ανακοίνωση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 08:12

Θρίλερ με τις 4 τηλεοπτικές άδειες –Σήμερα η ανακοίνωση

Σε μαραθώνιο εξελίσσεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.


Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εδώ και αρκετές ώρες έχει «κλειδώσει» ο κάτοχος της πρώτης άδειας και αμέσως η 5μελης επιτροπή ξεκίνησε την διαδικασία με τους υπόλοιπους επτά υποψήφιους για τις άλλες τρεις άδειες σε μια διαδικασία θρίλερ.

Βεβαίως μέχρι να βγει επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση δεν επιβεβαιώνεται καμία πληροφορία για τον κάτοχο της πρώτης άδειας.

Η διαδικασία θα κρατήσει για πολλές ώρες ακόμη και αναμένεται να φτάσει μέχρι το πρωί της Τετάρτης. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τότε θα έχουμε και την ανακοίνωση με τους τέσσερις κατόχους.

Από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις καθοδηγούνται από τους Γενικούς Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Διαψεύδει τις φήμες η κυβέρνηση

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Η άφιξη των υποψηφίων στην Γενική Γραμματεία

Κρέτσος: «Θα γίνει νέος διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια»

Νέα αντίστοιχη διαδικασία για τις άδειες των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, δρομολογεί η κυβέρνηση, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Είπε, επίσης, ότι το ζήτημα των θεματικών αδειών στα κανάλια θα εξεταστεί όταν διαμορφωθούν τα δεδομένα στην αγορά.

«Η αντιπολίτευση θέλει να σηκώσει σκόνη γύρω από το διαγωνισμό. Ακολουθήσαμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, οι νόμοι, η κοινοβουλευτική διαδικασία. Περιμέναμε τρεις μήνες να εκλεγεί αρχηγός στη ΝΔ», τόνισε αρχικά.

Αν και η κυβέρνηση «επιτρέπει» μόλις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας άδειες, ο κ. Κρέτσος κάνει λόγο για… άνοιγμα του επαγγέλματος του καναλάρχη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το επάγγελμα του καναλάρχη παύει να ναι κλειστό. Με τη διαδικασία ανοίγει ο ανταγωνισμός. Ελέγξαμε όλα τα δεδομένα της αγοράς, όλους τους περιορισμούς που προκύπτουν από την ΕΕ, έγινε και μία μελέτη – αυτή του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας».

«Δεν μπορεί να υπάρξει πολυφωνία εάν όλα τα κανάλια φυτοζωούν γιατί δεν μπορούν να πάρουν δάνεια. Είναι σημαντικότερο να μιλήσουμε για αδειοδότηση περιφερειακών σταθμών και όχι των θεματικών. Για τους θεματικούς θα το δούμε μόλις αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά», συνέχισε και τόνισε πως «μετά τη δημοπρασία για τις άδειες έρχεται νόμος για την τηλεοπτική διαφήμιση».

«Εάν δεν γίνει η αδειοδότηση, εάν δεν μπουν νέα κεφάλαια, δεν καθαρίσει ο χώρος, δεν θα μπορούν να υπάρχουν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης» δήλωσε και πρόσθεσε πως «εάν υπάρξει πρόβλημα με τα πόθεν έσχες, οι υποψήφιοι δεν θα πάρουν άδεια».


iefimerida.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250