Πέρασε στους 8 η Εθνική Πόλο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Αυγούστου 2016 11:31

Πέρασε στους 8 η Εθνική Πόλο

Η Εθνική Πόλο των ανδρών με μια σπουδαία εμφάνιση σκόρπισε τους Βραζιλιάνους 9-4, έπιασε την κορυφή του ομίλου και κλείδωσε την παρουσία της στα νοκ-άουτ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το μόνο διακύβευμα του αγώνα με την Αυστραλία μεθαύριο είναι η θέση κατάταξης και το χιαστί ματς.

Η Ελλάδα έκανε σπουδαίο παιχνίδι στην άμυνα, είχε σε εξαιρετική μέρα τον Φλέγκα, εκτελεστή τον Δερβίση, δημιουργό τον Βλαχόπουλο, εκπληκτική τακτική.

Εάν είμαστε πρώτοι στον όμιλο (με νίκη επί της Αυστραλίας) τότε πιθανότατα θα αντιμετωπίσουμε στην οκτάδα την Ισπανία.

H Εθνική άρχισε τον αγώνα ακριβώς όπως είχε σχεδιάσει. Σκληρή άμυνα, πίεση από τα μισά της πισίνας, διπλά μαρκαρίσματα στο φουνταριστό, προσοχή στον λιγότερο. Έβαλε γρήγορα γκολ με Αφρουδάκη και Φουντούλη, δέχθηκε μόλις ένα και πήρε ψυχολογικό αβαντάζ με το γκολ του Γούνα στην εκπνοή του πρώτου οκτάλεπτου, που διαμόρφωσε το 3-1.

Ο Δελακάς έκανε το 4-1 με καταπληκτικό σουτ από τη γωνία, η Ελλάδα έχασε δυο φορές παίκτη παραπάνω, της ακύρωσαν γκολ σε εκπνοή επίθεσης, χρεώθηκε αδίκως διπλή αποβολή και αντί για 5-1, βρέθηκε στο τέλος της δεύτερης περιόδου προηγούμενη με 4-2, από γκολ που δέχθηκε στη θέση του φουνταριστού.

Σε κάθε περίπτωση είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, καθώς οι οικοδεσπότες αδυνατούσαν να βρουν απαντήσεις στην επίθεσή τους. Και όποτε το έκαναν ο Φλέγκας στάθηκε βράχος κάνοντας τεράστιες αποκρούσεις.

Το τρίτο οκτάλεπτο άρχισε με γκολ του Δερβίση από ασίστ του Γενηδουνιά στον παίκτη παραπάνω, σπάζοντας το ρόδι με πλεονέκτημα στην τρίτη προσπάθεια. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έπαιζε πνιγηρή άμυνα στον παίκτη λιγότερο και τα σφυρίγματα έδρας πήγαιναν στο βρόντο. Το δοκάρι και ο Σόρο μας σταμάτησαν σε δυο επιθέσεις. Η τρίτη ήταν φαρμακερή. Ο Δελακάς με φοβερό σουτ από την περιφέρεια δεν άφησε το Σόρο ούτε καν να δει τη μπάλα. Το 6-2 μετέτρεπε το ματς σε περίπατο. Η απάντηση ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Ο μετρ των σουτ από απόσταση Φελίπε Περόνε έκανε το 6-3 και κράτησε τη Βραζιλία στη ζωή. Το δεύτερο προσωπικό γκολ του Γούνα ήρθε στον παίκτη παραπάνω στο αριστερό δοκάρι, όπως πολύ συχνά εκτελούμε σε αυτή τη συνθήκη. Το γκολ για τη Βραζιλία δεν ήρθε ούτε με την άδικη αποβολή του Κολόμβου σε τριπλό μαρκάρισμα. Εν συνεχεία χρεωθήκαμε κόντρα φάουλ ανύπαρκτο και ο Ντα Κόστα έκανε το 7-4 με το μοναδικό λάθος του Φλέγκα στο ματς. Οι διαιτητές προσπάθησαν να βάλουν τη Βραζιλία στο ματς στο τελευταίο λεπτό του τρίτου οκτάλεπτου, αλλά το +3 παρέμεινε. Βλέπετε η ομάδα μας ήταν εμφανέστατα ανώτερη σε τακτική και εκτέλεση.

Mπορεί στη συνέχεια γκολ να μη βάζαμε, αλλά στα σουτ του Ντα Κόστα και του Περόνε ο σπουδαίος Φλέγκας είχε κατεβασμένα ρολά. Το γκολ που κλείδωσε τη νίκη ήρθε από τον Γιώργο Δερβίση στον παίκτη παραπάνω από ασίστ του μετρ Άγγελου Βλαχόπουλου. Πεντέμιση λεπτά πριν το φινάλε αυτή η νίκη δεν θα μπορούσε να χαθεί από μια σοβαρή ομάδα όπως είναι η εθνική μας. Με πέναλτι του Φουντούλη έγινε το 9-4. Απλώς περιμέναμε να τελειώσει το ματς.

Τα μεγάφωνα έπαιζαν το Final Countdown, η Ελλάδα με δυο ισοπαλίες (Σερβία, Ουγγαρία) και δυο νίκες (Ιαπωνία, Βραζιλία) έμπαινε στα βαθιά της υπέροχης διαδρομής για το βάθρο.