Αυτός είναι ο δράστης που σχεδίαζε να «χτυπήσει» τον Καναδά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016 09:28

Αυτός είναι ο δράστης που σχεδίαζε να «χτυπήσει» τον Καναδά

Ο νεαρός Καναδός που σκοτώθηκε από αστυνομικούς ενώ σχεδίαζε μια τρομοκρατική επίθεση, είχε βιντεοσκοπήσει ένα "βίντεο του μαρτυρίου" του στο οποίο έψαλε στίχους από το Κοράνι.

«Ω, Καναδά, έλαβες πολλές προειδοποιήσεις, σου είπαν πολλές φορές τι συμβαίνει σε αυτούς που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», ακούγεται να λέει στο βίντεο αυτό ένας άνδρας που φοράει μαύρη κουκούλα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για τον Άαρον Ντράιβερ, 24 ετών, ο οποίος σχεδίαζε μια επίθεση σε καναδική πόλη. Ο Ντράιβερ, καταδιωκόμενος από την αστυνομία, πυροδότησε μια βόμβα στο πίσω κάθισμα ενός ταξί έξω από το σπίτι του, προτού να πέσει νεκρός από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων της Έφιππης Αστυνομίας (GRC) του Καναδά, ανέφερε ο υπαρχηγός της υπηρεσίας αυτής, Μάικ Καμπάνα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Οτάβα.

Πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών ανέφεραν ότι ο Ντράιβερ στο παρελθόν είχε εκφράσει την υποστήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος και είχε αφήσει να εννοηθεί ότι σκόπευε να πραγματοποιήσει μια επίθεση. Το γεγονός αυτό υπέπεσε στην προσοχή των αμερικανικών αρχών και το FBI ενημέρωσε σχετικά την καναδική αστυνομία.