Ζάκυνθος: "Ξύπνησε" ο 7χρονος Θοδωρής που χτυπήθηκε από ακυβέρνητο σκάφος - Οι δύο λέξεις που είπε στη μητέρα του!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016 21:08

Ζάκυνθος: "Ξύπνησε" ο 7χρονος Θοδωρής που χτυπήθηκε από ακυβέρνητο σκάφος - Οι δύο λέξεις που είπε στη μητέρα του!

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης για το 7χρονο παιδί στην πιο ευχάριστη είδηση της ημέρας. Τι είπαν οι γιατροί και τι το ίδιο το παιδί όταν το πλησίασε η μητέρα του...

Χαμόγελα αισιοδοξίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Ο 7χρονος που χτυπήθηκε στο κεφάλι από ακυβέρνητο σκάφος, στο Τσιλιβί της Ζακύνθου, είναι πια αποσωληνομένος.

Οι γιατροί τον "ξύπνησαν" και η επαφή του με το περιβάλλον ήταν άμεση. Όπως διαπίστωσαν οι θεράποντες γιατροί συνεκτιμώντας την μετεγχειρητική και κλινική εικόνα του τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και όπως είπε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρεας Ηλιάδης, «πάλεψε γενναία και κέρδισε ο ίδιος τη ζωή του». Σύμφωνα με τον γιατρό, μόλις τον «ξύπνησαν» και είχε άμεση επαφή με το περιβάλλον το πρώτο πράγμα που είπε ήταν «Μαμά πεινάω».

Από εδώ και στο εξής θα παραμείνει στο νοσοκομείο του Ρίου μέχρι και τις 15 Αυγούστου οπότε και θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να μπει σε Κέντρο Αποκατάστασης.


Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, το ατύχημα έγινε περίπου στις 17:30 το απόγευμα του Σαββάτου, όταν το σκάφος που οδηγούσαν τρεις νεαροί άνδρες, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, άρχισε να παίρνει τροχιά προς τη στεριά, όταν αυτό έφθασε κοντά σε βραχώδη περιοχή της παραλίας.

Οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο σκάφος πήδηξαν στο νερό και έσπρωξαν το σκάφος για να του αλλάξουν πορεία.

Οι δύο άντρες κατάφεραν να του αλλάξουν τροχιά αλλά αυτό κατευθύνθηκε προς την αμμουδιά, χωρίς ο τρίτος επιβαίνοντας να μπορεί να το ελέγξει. Τότε έπεσε και αυτός στο νερό και το σκάφος εντελώς ακυβέρνητο κατευθύνθηκε στην αμμουδιά όπου χτύπησε πολύ σοβαρά το άτυχο 7χρονο αγόρι μπροστά στα μάτια της οικογένειας του και εκατοντάδων λουομένων.

Πηγή: imerazante.gr