Σάμος: Καίγονται χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και αγροτοκαλλιέργειες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016 11:54

Σάμος: Καίγονται χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και αγροτοκαλλιέργειες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται έως αυτή την ώρα η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Σάμο και έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος και αγροτοκαλλιέργειες.


Όπως αναφέρει η Σαμιακή Γνώμη, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η φωτιά ξεκίνησε έξω από σκουπιδότοπο σε κτήμα, όπου εκτελούνταν εργασίες από συνεργείο με οξυγονοκόλληση, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ώρα έπνεαν στην περιοχή άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Ήδη η πυροσβεστική υπηρεσία του νησιού και οι προανακριτικοί υπάλληλοι έχουν εκδώσει ένταλμα προσαγωγής δύο ατόμων που εκτελούσαν τις συγκεκριμένες εργασίες.

Fotia8716-5.jpg

Με το πρώτο φως της μέρα επιχειρούν και πάλι στη Σάμο έξι ελικόπτερα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού στα μέτωπα κοντά στη θέση Ζερβού και στο μέτωπο των Μυτιληνιών. Επίσης, στην κατάσβεση θα συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη τύπου CL215, δύο 415, ενώ καθ’ οδόν είναι 15 οχήματα από τη Βόρεια Ελλάδα, όπως επίσης 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την Αττική.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό κάηκαν πολλές εκτάσεις στις περιοχές Ζερβού, Άγιος Νεκτάριος, Φλόκα, Μεσόκαμπος, Σιδερένιο Γεφύρι, Άγιος Γεώργιος, κορυφές Μαλαγαρίου και Κέδρου, και πολλές εστίες στο επαρχιακό δρόμο Σάμου - Πυθαγορείου, Σάμου - Μυτιληνιών αλλά και Μεσοκάμπου - Μυτιληνιών!

Fotia8716-7.jpg

Η φωτιά απείλησε πάνω από 30 σπίτια και πολλές επιχειρήσεις αλλά και 2 πρατήρια υγρών καυσίμων.

Οι άνεμοι αυτή την ώρα πνέουν Βορειοδυτικοί με ένταση 4-5 μποφόρ και οι προβλέψεις λένε ότι ίσως ενταθούν.

Fotia8716-3.jpg

Τέλος, κάποια τηλεοπτικά κανάλια δεν εκπέμπουν αφού έχουν υποστεί ζημιές οι κεραίες όπου βρίσκονται οι αναμεταδότες.




00 inkefalonia general ad 300X250