Η συγκλονιστική διάσωση όρκας που ξεστράτισε και βρέθηκε στα βράχια (εικόνες/βίντεο)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 11:48

Η συγκλονιστική διάσωση όρκας που ξεστράτισε και βρέθηκε στα βράχια (εικόνες/βίντεο)

Η όρκα είναι το μεγαλύτερο μέλος της οικογένειας των δελφινιών. Είναι ευπροσάρμοστες και πανέξυπνες. Μπορούν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται όταν κυνηγούν.


Οι όρκες είναι αρπακτικά και κυνηγούν θαλάσσια λιοντάρια, φώκιες, ψάρια και καλαμάρια. Οι όρκες κανονικά δεν αποτελούν απειλή για τους ανθρώπους, αλλά κυκλοφορούν ιστορίες στις οποίες κάποια όρκα προστάτεψε ανθρώπους από καρχαρίες!

Σε μια ακτή του Καναδά, μια όρκα ξεστράτισε και βρέθηκε σε κάτι βράχια.

orca
Image Credit: HypeDojo

Ευτυχώς ένας άντρας την είδε και κατάλαβε ότι χρειαζόταν βοήθεια. Κάλεσε βοήθεια από τους Guardians του Hartley Bay και από το For Whales.

orca
Image Credit: HypeDojo

Όλοι όσοι ήρθαν ήταν εθελοντές. Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Facebook, η όρκα ήταν στα βράχια ώρες. Κάλυψαν την όρκα με μουσαμάδες και σεντόνια για να παραμείνει δροσερή και για να την βρέξουν

orca

Έφτιαξαν μια αντλία νερού. Σύμφωνα με τους εθελοντές, η όρκα κατάλαβε ότι ήθελαν να την βοηθήσουν και η καρδιά τους ράγισε με τις φωνές της.

Οι διασώστες συνέχισαν να την βρέχουν όσο η παλίρροια ανέβαινε αργά αργά. Πάνω από 6 ώρες αργότερα η παλίρροια είχε φτάσει σε σημείο αρκετά ψηλό για να βουτήξει η όρκα στην θάλασσα.

1467931504259800079