Χάος στο Ντάλας: 4 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 10:50

Χάος στο Ντάλας: 4 αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας

Σε μακελειό μετατράπηκε μία διαμαρτυρία στο πάρκο Belo Garden του Ντάλας, για τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά Αφροαμερικάνων που έχουν σημειωθεί στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα, όταν ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αστυνομικούς.


Σύμφωνα με τον τοπικό αρχηγό της αστυνομίας, αστυνομικοί που πυροβολήθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα, ο Ντέιβιντ Μπραουν δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν 11 αστυνομικούς, οι 4 από τους οποίους είναι νεκροί. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συλληφθεί τέσσερις ύποπτοι. 

Live όλες οι εξελίξεις

09:02 Ενας από τους υπόπτους που είναι εγκλωμβισμένος σε γκαράζ υποστηρίζει ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς του με εκταταμένους ελέγχους στην πόλη. 

08:39 Το Facebook ενεργοποιεί την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας “safety check,” μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί από δύο ελεύθερους σκοπευτές στο Ντάλας του Τέξας.

08:35 Σύμφωνα με το AFP οι αεροπορικές αρχές στις ΗΠΑ έχουν περιορίσει τις πτήσεις πάνω από το Ντάλας.

08:30 Το σημερινό φύλλο της Dallas Morning News

08:28 Σύγχυση έχει προκληθεί μετά τη δημοσίευση από την αστυνομία ενός άντρα που φέρεται να είναι ένας από τους υπόπτους. Μάρτυρες, αλλά και ο αδερφός του άντρα που φαίνεται στην φωτογραφία αναφέρουν ότι δεν έχει σχέση με την επίθεση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

08:04 Συνελήφθησαν δύο ακόμη ύποπτοι -Ενας εκ των οποίων μετέφερε μια τσάντα την οποία πέταξε σε μια μαύρη μερσεντές η οποία εξαφανίστηκε με μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη, η αστυνομία συνέλαβε τους δύο επιβαίνοντες. 

Πριν από λίγο η αστυνομία του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία ενός υπόπτου απευθύνοντας στον κόσμο έκκληση να τον εντοπίσει, ενώ ενημέρωσε ότι και ένας ακόμα αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 4.

Την ίδια στιγμή βίντεο που έχουν ανεβάσει στο Twitter χρήστες από τη στιγμή της επίθεσης, αποδεικνύουν πόσο καλά οπλισμένοι ήταν οι δράστες.

Υπό κράτηση 2 δράστες

Πριν από λίγο η αστυνομία ενημέρωσε ότι ο δραστης του οποίου η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα παραδόθηκε, ενώ ένας δεύτερος που συμμετείχε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς βρίσκεται και αυτός υπό κράτηση. Δίπλα στον δεύτερο βρέθηκε ένα ύποπτο πακέτο το οποίο ερευνάται.


Πηγή:iefimerida