Προσπαθούσαν να σβήσουν φωτιά οι πιλότοι της EgyptAir

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016 07:40

Προσπαθούσαν να σβήσουν φωτιά οι πιλότοι της EgyptAir

Ο καταγραφέας ομιλίας θαλάμου διακυβέρνησης του αεροσκάφους της EgyptAir κατέδειξε ότι έγινε προσπάθεια να κατασβεστεί φωτιά λίγο πριν την συντριβή του στη Μεσόγειο

 

Το πλήρωμα της πτήσης MS804 των Αιγυπτιακών αερογραμμών, προσπαθούσε να σβήσει μια φωτιά που έιχε ξεσπάσει μέσα στο αεροσκάφος, λίγο πριν αυτό συντριβεί στη Μεσόγειο, στις 19 του περασμένου Μαΐου. Αυτό αποκάλυψαν οι συνομιλίες και οι ήχοι που κατέγραψε το «δεύτερο μαύρο κουτί» του αεροσκάφους σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην επιτροπή έρευνας.

Οι ηχογραφήσεις συνάδουν με τα δεδομένα που προέρχονται από τις άλλες συσκευές καταγραφής του αεροσκάφους, οι οποίες υπέδειξαν την παρουσία καπνού στην τουαλέτα του αεροσκάφος, τα ηλεκτρονικά συστήματα και τον χώρο κάτω από το πιλοτήριο. 

Συγκεκριμένα στις 19 Ιουνίου οι Αιγυπτιακές αρχές εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:  «Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ολόκληρη η πτήση έχει αποτυπωθεί στον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης (FDR), από την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ έως την διακοπή της καταγραφής σε ύψος 37.000 ποδών, όπου συνέβη το δυστύχημα. Τα καταγραμμένα δεδομένα επιβεβαιώνουν τα μηνύματα του συστήματος ACARS για την ύπαρξη καπνού στις τουαλέτες και στα συστήματα πλοήγησης του αεροσκάφους».


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν ανασυρθεί από τη Μεσόγειο φέρουν ίχνη από καταστροφές λόγω υψηλών θερμοκρασιών αλλά και μουτζούρες που προκλήθηκαν από φωτιά.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250