Τουρκία: Ένας χρόνος, 14 τρομοκρατικές επιθέσεις, τουλάχιστον 283 νεκροί (χάρτης, πίνακας)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 21:22

Τουρκία: Ένας χρόνος, 14 τρομοκρατικές επιθέσεις, τουλάχιστον 283 νεκροί (χάρτης, πίνακας)

Μέσα σε ένα χρόνο στην Τουρκία τουλάχιστον 283 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τρομοκρατικές επιθέσεις.


Πλέον η Τουρκία δεν είναι ένας ασφαλής προορισμός αν και παρατηρώντας στον χάρτη που δημοσίευσαν οι New York Times είναι ξεκάθαρο ποιές είναι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο για επίθεση. 

image

Από τις 14 επίθεσεις στις 8 την ευθύνη έχουν κουρδικές οργανώσεις, σε 4 επιθέσεις την ευθύνη έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος ενώ δύο (μεταξύ αυτών και στην Κωνσταντινούπολη) παραμένουν «ορφανές».

Όπως θα δείτε στον πίνακα των NYT, οι περισσότερες επιθέσεις των Κούρδων έχουν γίνει -κυρίως- κατά του στρατού αλλά και της αστυνομίας ενώ σε δύο περιπτώσεις χτύπησαν τουριστική περιοχή και πλατεία. 

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να σκοτώνει όσο πιο πολλούς άμαχους μπορεί για να αυξάνει κατακόρυφα τον τρόμο. Έχει χτυπήσει δύο φορές σε τουριστική περιοχή, μία φορά σε πολιτιστικό κέντρο και μία φορά σε πορεία ειρήνης...Μόνο σε τέσσερις επιθέσεις έχει τους μισούς νεκρούς -χωρίς να υπολογίζουμε την χθεσινή επίθεση. 

Συνολικά έχουν γίνει 4 επιθέσεις στην Κωνσταντινόπουλη με 65 νεκρούς, 3 επιθέσεις στην Άγκυρα με 165 νεκρούς (οι πλέον πολύνεκρες), 3 στο Ντιγιαμπακίρ με 15 νεκρούς ενώ άλλες 4 επιθέσεις με 37 νεκρούς έχουν γίνει σε περιοχές κοντά στα συριακά σύνορα. 

image

Φωτογραφία ΑΠΕ - ΕPΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ