Στη Μύκονο έφτασε η τουρκική φρεγάτα Gokova

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 01:33

Στη Μύκονο έφτασε η τουρκική φρεγάτα Gokova

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τήνου έφτασε λίγο πριν από τις επτά σήμερα το βράδυ η τουρκική φρεγάτα «Gokova», παραβιάζοντας τα χωρικά μας ύδατα και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης. Το τουρκικό πολεμικό παρακολουθείται από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και από το πρωί σήμερα έχει περιπλεύσει σχεδόν το μισό Αιγαίο.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρονται τα εξής:

«Η Τουρκική Φ/Γ «GOKOVA» προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ Ν. Κάσου και Ν. Κρήτης και στη συνέχεια βόρεια Κρήτης σε Διεθνή Ύδατα, εισήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (14:15) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου.

»Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου και εξήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (18:49) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου με βορειοανατολική πορεία.

»Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του».

Με τον προκλητικό διάπλου του Αιγαίου οι Τούρκοι παραβιάζουν το μορατόριουμ για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

ΕΘΝΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250