ΣΟΚ. Μακάβριο θέαμα με ανθρώπινα έμβρυα στα Ουράλια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 17:58

ΣΟΚ. Μακάβριο θέαμα με ανθρώπινα έμβρυα στα Ουράλια

Πλαστικά βαρέλια στα οποία ήταν διατηρημένα σε φορμαλδεΰδη 248 ανθρώπινα έμβρυα εντοπίστηκαν σε δάσος σε χωριό της περιοχής Σβερντλόφσκ των Ουραλίων. Η ρωσική αστυνομία έφθασε στο σημείο κατόπιν ειδοποίησης των κατοίκων που βρέθηκαν μπροστά το μακάβριο θέαμα, και διετάχθη έρευνα καθώς θεωρείται ότι τα έμβρυα προέρχονται από τρία νοσοκομεία στο Εκατερίνενμπουργκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σβερντλόφσκ.

Τα έμβρυα ήταν τοποθετημένα σε τέσσερα πλαστικά βαρέλια 50 λίτρων και εντοπίστηκαν από έναν ψαρά του χωριού Ανίκ, περίπου 75 χιλιόμετρα βορείως της πόλης Εκατερίνενμπουργκ. Στα βαρέλια υπήρχαν ετικέτες με επώνυμα και αριθμούς, που φαίνεται πως παραπέμπουν στα τέσσερα νοσοκομεία των Ουραλίων.

Οι υγειονομικές αρχές αναφέρουν ότι η ευθύνη εναπόκειται στον οργανισμό που είχε αναλάβει τη διαχείριση των βιο-ιατρικών αποβλήτων από τα νοσοκομεία της πόλης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι κάποια βαρέλια είχαν ανοίξει και το περιεχόμενο είχε διασκορπιστεί στο έδαφος. Μπροστά στο μακάβριο θέαμα βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής ένας ψαράς του χωριού που είχε πάει στο δάσος για να κόψει δέντρα για τη φωτιά του.

ΤΟ ΒΗΜΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ