Σοκάρει η ομολογία του ανήλικου δράστη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016 11:24

Σοκάρει η ομολογία του ανήλικου δράστη

Δεν το χωρά ανθρώπου νους ότι ένα 14χρονο αγόρι έπεσε νεκρό από το χέρι συνομήλικου φίλου του!

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία του 14χρονου Τάσου σοκάρουν, αφού κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς ένα παιδί φτάνει στο σημείο να αφαιρέσει μια ζωή για ασήμαντη εντελώς αφορμή.

Την Κυριακή το πρωί το άψυχο κορμάκι του 14χρονου Τάσου βρέθηκε πεταμένο σε ένα χωράφι έξω από το γυμναστήριο της Γέφυρας Θεσσαλονίκης και αμέσως η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για να εντοπίσει τον δράστη.

Αμέσως ξεκίνησε να παίρνει καταθέσεις από τους φίλους του άτυχου παιδιού, με τους οποίους το προηγούμενο βράδυ διασκέδαζε μαζί, κι γρήγορα προσήγαγαν τον 14χρονο φίλο του, ο οποίος στην κατάθεσή του ήταν μπερδεμένος.

Σιγά σιγά ο ανήλικος δράστης ομολόγησε την πράξη του και άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της άγριας δολοφονίας του μικρού Τάσου.

Το κίνητρο του εγκλήματος είναι σύμφωνα με πληροφορίες κάποια παιδικά πειράγματα που είναι συνηθισμένα ανάμεσα στα παιδιά. Συγκεκριμένα, ο 14χρονος Τάσος, φέρεται να είπε στον φίλο του ότι το τρακτέρ του πατέρα του είναι καλύτερο από το δικό τους, κάτι που τον εξόργισε και έφτασε στο σημείο να πάρει ένα κουζινομάχαιρο και να τον σκοτώσει.

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα είναι πώς βρήκε το μαχαίρι ο δράστης, αν δηλαδή είχε προμελετήσει το έγκλημα ή πρόλαβε κατά τη διάρκεια της νύχτας να πάει στο σπίτι του και να το πάρει.

Η αστυνομία από νωρίς είχε αποκλείσει ως κίνητρο της δολοφονίας τη ληστεία ή τη σεξουαλική κακοποίηση. Μάλιστα από τα ίχνη πάλης, αλλά και από το γεγονός ότι βρέθηκε εκεί κοντά το όπλο του εγκλήματος δεν απέκλειαν ο δολοφόνος να είναι συνομήλικος του παιδιού.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι χθες το βράδυ, η προσαγωγή του 14χρονου έγινε σύλληψη. Αμέσως έγινε λήψη DNA προκειμένου να διαπιστωθεί αν ταυτοποιείται με εκείνο του δράστη που βρέθηκε στα νύχια του μικρού Τάσου και στα ρούχα του.

Ερωτήματα προκάλεσε επίσης στην αστυνομία το γεγονός ότι το άψυχο κορμί του παιδιού το βρήκε ο πατέρας του 14χρονου δράστη, όμως ο ίδιος υποστήριξε ότι συμμετείχε στις έρευνες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν προκύπτει η εμπλοκή ενήλικου στο άγριο έγκλημα.

Η οικογένεια του Τάσου περιγράφεται ως φιλήσυχη. Οι γονείς τους δεν έχουν απασχολήσει ποτέ την τοπική κοινωνία και προσπαθούσαν να μεγαλώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τρία τους παιδιά.




00 inkefalonia general ad 300X250