Τη Δευτέρα θα απαγγελθούν οι κατηγορίες στον δράστη του μακελειού στο Ντένβερ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 00:43

Μέχρι πριν από δύο μήνες o Χολμς έκανε το διδακτορικό του στις Νευροεπιστήμες, ώσπου ξαφνικά παράτησε τις σπουδές του και έβαψε πορτοκαλί τα μαλλιά του

Μέχρι πριν από δύο μήνες o Χολμς έκανε το διδακτορικό του στις Νευροεπιστήμες, ώσπου ξαφνικά παράτησε τις σπουδές του και έβαψε πορτοκαλί τα μαλλιά του

Φανερά ζαλισμένος, αξύριστος και με... πορτοκαλί μαλλί έκανε την πρώτη του εμφάνιση ενώπιον του περιφερειακού δικαστή της κομητείας Αράπχοϊ ο 24χρονος Τζέιμς Χολμς, που σκόρπισε τον τρόμο σε κινηματογράφο της πόλης Ορόρα του Κολοράντο.

Ο Τζ.Χολμς αρνήθηκε να μιλήσει και οι Αρχές εκτιμούν ότι θα περάσει αρκετό διάστημα μέχρι να δεχτεί να αποκαλύψει τα αίτια της επίθεσης. Οι επίσημες κατηγορίες θα του απαγγελθούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ακρόασης, παρέμεινε σιωπηλός και δεν έδειξε κανένα συναίσθημα. Κοιτούσε ίσια μπροστά και περιστασιακά έκλεινε τα μάτια του.

Ο Χολμς αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ειδικότερα, η περιφερειακή εισαγγελέας της κομητείας Αράπαχοϊ, Κάρολ Τσέιμπερς, δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την θανατική ποινή για τον Χολμς.

Τόνισε ότι θα λάβει την απόφαση αφού μιλήσει με τις οικογένειες των θυμάτων και διευκρίνισε ότι έχει περιθώριο 60 ημερών για να το κάνει.

18 φωτογραφίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγνωστικά δεν είναι ευνοϊκά για τον Χολμς: Η Τσέιμπερς έχει δικάσει δύο από τους τρεις καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών στο Κολοράντο.

Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή της θανατικής ποινής στην Πολιτεία, περιλαμβανομένης μεταξύ άλλων της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης, της πρόκλησης πολλών θυμάτων και της δολοφονίας ενός παιδιού, υποστηρίζει ο πρώην εισαγγελέας του Ντένβερ, Κρεγκ Σίλβερμαν.

«Αν δεν εκτελεστεί ο Τζέιμς Χολμς, τότε το Κολοράντο μπορεί να απαλλαγεί από την ποινή του θανάτου» σχολίασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα λίγα πράγματα που είπε στους αστυνομικούς ο Χολμς όταν παραδόθηκε ήταν ότι ήταν ο Τζόκερ, η νέμεση του Μπάτμαν.

Ο διδακτορικός φοιτητής εισέβαλε το βράδυ της Παρασκευής σε κινηματογράφο του προαστίου Ορόρα στο Ντένβερ και έσπειρε τον τρόμο ανοίγοντας πυρ. Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν -ανάμεσά τους και ένα εξάχρονο κορίτσι- ενώ 58 τραυματίστηκαν -τα επτά από αυτά νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι γνωστοί του μιλούν για ένα μοναχικό και πανέξυπνο παιδί. Μέχρι πριν από δύο μήνες έκανε το διδακτορικό του στις Νευροεπιστήμες, ώσπου ξαφνικά παράτησε τις σπουδές του και έβαψε πορτοκαλί τα μαλλιά του.

«Έπιασαν το σωστό άτομο»: Αυτή ήταν η δήλωση της μητέρας του Αρλίν, όταν έμαθε ότι ο γιος της συνελήφθη για το μακελειό στο Κολοράντο.ψ

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250