«Βούλιαξε» το Παρίσι -Η νεροποντή φούσκωσε τον Σηκουάνα, πνίγηκε η πόλη [εικόνες/βίντεο]

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016 10:06

«Βούλιαξε» το Παρίσι -Η νεροποντή φούσκωσε τον Σηκουάνα, πνίγηκε η πόλη [εικόνες/βίντεο]

Στη Γαλλία, το Παρίσι τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού χθες για πλημμύρες, καθώς ο ποταμός Σηκουάνας υπερχείλισε και τα λασπόνερα έχουν κατακλύσει τις παραποτάμιες λεωφόρους της πόλης.


Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την χώρα τις τελευταίες τέσσερις ημέρες προκαλώντας σοβαρά προβλήματα και πλημμύρες στην περιοχή της κοιλάδας του Λίγηρα και στο νοτιοανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Α10 που συνδέει το Παρίσι με το Μπορντό και στο σιδηροδρομικό δίκτυο που εκτείνεται βόρεια της Ορλεάνης έχει διακοπεί λόγω των πλημμυρών. Σπίτια, σχολεία και ένας οίκος ευγηρίας εκκενώθηκαν στην πόλη Μονταργκί, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων νότια του Παρισιού.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία γνωστοποίησε ότι η Γαλλία διένυσε τον μήνα Μάιο με τις περισσότερες βροχοπτώσεις από τότε που ξεκίνησε η συγκέντρωση δεδομένων, πριν από 150 χρόνια.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών ανταποκρίθηκαν σε 8.000 τηλεφωνικές κλήσεις για βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Επιπλέον, αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι το ύψος των υδάτων του Σηκουάνα αναμένεται να ξεπεράσει τα 5,60 μέτρα, το ανώτερο επίπεδο, την Παρασκευή, χωρίς να υπερβεί τα 6 μέτρα, κάτι που θα σήμαινε ότι το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο θα πλημμύριζε και πολύ πιο κάτω από το επίπεδο ρεκόρ των 8,60 μέτρων που καταγράφθηκε το 1910.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=4Bjy8IhAFAk

iefimerida.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250