Λ. Κατσέλη: «Ψευτοδίλημμα η χρεοκοπία»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 09:02

Λ. Κατσέλη: «Ψευτοδίλημμα η χρεοκοπία»

«Ψευτοδίλημμα», χαρακτήρισε η ανεξάρτητη βουλευτής Λ. Κατσέλη το επιχείρημα που, όπως είπε, έθεσαν η κυβέρνηση και η τρόικα περί «ψήφισης ή χρεοκοπίας», για το νέο οικονομικό πρόγραμμα και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είπε "όχι" σε αυτό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με θέμα "Νέο Μνημόνιο: Τα όχι- τα γιατί- τα πρέπει", η πρώην υπουργός είπε ότι:

«Το "όχι" που πρότεινα εγώ, αποτρέπει τη χρεοκοπία και όχι το "ναι"», τόνισε, εξηγώντας τους τέσσερις βασικούς λόγους που την οδήγησαν στην καταψήφιση του νέου Μνημονίου.

Συγκεκριμένα είπε ότι δεν υπήρχε καμία νομική διαβεβαίωση ότι δεν περιορίζεται η εθνική κυριαρχία, πως τα μέτρα ενισχύουν την ύφεση, ότι καταπατούνται οι συλλογικές συμβάσεις και ότι τα μέτρα είναι κοινωνικά δυσβάσταχτα.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε «μάχη οπισθοφυλακής» και συμφώνησε στη βάση των προτάσεων της τρόικας, τις οποίες χαρακτήρισε ως «νεοφιλελεύθερες και ξεπερασμένες επιταγές».

Ωστόσο σημείωσε ότι ακόμα και τώρα υπάρχει η δυνατότητα διαπραγμάτευσης.

Σχετικά με τα εσωκομματικά ζητήματα του ΠΑΣΟΚ είπε ότι μόνο με ανοιχτό διάλογο μπορούν να αναδειχτούν νέες προτάσεις και να νομιμοποιηθεί ανάδειξη νέων οργάνων και προέδρου και πως «όσοι αποφασίσουν διαφορετικά, θα σηκώσουν στους ώμους τους μια βαριά ευθύνη, γιατί διασπώντας ένα κίνημα προσβάλουν την ιστορία του και ακυρώνουν τις προοπτικές τους».

Ερωτηθείσα σχετικά, τόνισε ότι τα επόμενα βήματά της θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις που θα ληφθούν και τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν, ενώ για το εάν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που δεν διαγραφεί από το κόμμα, σημείωσε ότι οι απόψεις που εκφράζει η ίδια, αλλά και αρκετοί μέσα στο κόμμα, πρέπει να εκπροσωπηθούν γνήσια στην ανάδειξη των οργάνων.

Κληθείσα να σχολιάσει αναφορά που έκανε ο Αν. Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα, σχετικά με διαχωρισμό των βουλευτών σε "λαϊκιστές" και "ορθολογιστές" (κατά την ψηφοφορία της Κυριακής στη Βουλή) η κ. Κατσέλη μίλησε για "ψευτοδίλημμα", το οποίο «υποβαθμίζει τον πολιτικό διάλογο και αποφεύγει την ουσία της συζήτησης».

Σχετικά με το ζήτημα των εκλογών υπογράμμισε ότι αυτές αποτελούν «πάντα λύση, γιατί νομιμοποιείται η κυβέρνηση από την εκλογική βάση» και συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας με τους εταίρους.

 

Πηγή: Νooz.gr