«Πράσινο» φως για άφοβο κολύμπι στις ακτές γύρω από την Πάτρα!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Μαΐου 2016 10:06

«Πράσινο» φως για άφοβο κολύμπι στις ακτές γύρω από την Πάτρα!

Τι έδειξαν οι πρώτες μετρήσεις του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών

Το πράσινο φως για άφοβο κολύμπι άναψαν στους λουόμενους της Πάτρας οι πρώτες μετρήσεις της Μονάδας Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας του Εργαστηρίου Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες αυτές μετρήσεις όλες οι θαλάσσιες περιοχές των παραλιών γύρω από την Πάτρα που εκτείνονται κατά μήκος της παραλιακής της ζώνης, από την περιοχή των Βραχνείκων έως τον Άγιο Βασίλειο, είναι καθαρές και δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, κανένας φόβος για τους λουόμενους.

Οι πρώτες μετρήσεις αυτές είναι ενθαρρυντικές για τους Πατρινούς εν όψει του καλοκαιριού καθώς έχουν να κάνουν με τις πλέον πολυσύχναστες ακτές της Πάτρας που αποτελούν κοντινές θαλάσσιες εξόδους για τους πολίτες που μένουν μέσα στο κλεινόν άστυ.

Φυσικά για να υπάρξουν εντελώς ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να περιμένουμε και τις άλλες δύο μετρήσεις που είναι να ακολουθήσουν. Ωστόσο, η πρώτη δειγματοληψία για την φετινή σεζόν που έγινε την περασμένη Δευτέρα ήταν άκρως ενθαρρυντική για την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων στις ακτές γύρω από την Πάτρα. 

Οι μετρήσεις από τις δειγματοληψίες του Μοριακού Κέντρου είναι αναρτημένες στο iwaterfood, έχουν ήδη διαβιβαστεί στη διεύθυνση υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που είναι η κατεξοχήν αρμόδια υπηρεσία για το θέμα.

patrasevents




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250