Παραλύει η χώρα στις 6 και 7 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Μαΐου 2016 09:24

Παραλύει η χώρα στις 6 και 7 Μαΐου

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει από σήμερα η χώρα, μετά την 48ωρη απεργία (Παρασκευή 6 Μαΐου και Σάββατο 7 Μαΐου) που εξήγγειλε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για ασφαλιστικό και φορολογικό στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΝΟ, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι γιατροί, οι δημοσιογράφοι και άλλοι.

ΠΝΟ
Προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η τετραήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής, 6 Μαΐου έως στις 6.00 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
 
Η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 12.00 το μεσημέρι απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο και καλεί τους Έλληνες ναυτικούς μαζικά και δυναμικά να διατρανώσουν τη θέλησή τους και να υψώσουν το ανάστημά του ενάντια στο εν λόγω νομοσχέδιο.
 
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
Σε 48ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή και το Σάββατο η ΓΕΝΟΠ , ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
 
Δημοσιογράφοι
Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.
 
Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι απεργούν από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου. Η απεργία ισχύει για όλα τα δημόσια και ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμία εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία τα οποία θα μεταδοθούν ως εξής: Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15 - 13:30. Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00- 20:15.
 

Γιατροί

Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία. Ο Π.Ι.Σ. και η Ε.Ο.Ο. καλούν τους ιατρούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Αγρότες

Νέα κάθοδο στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο ασφαλιστικό – φορολογικό που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Κυριακή ετοιμάζουν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αγρότες, όπως είχαν προαναγγείλει. Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες, απ’ όλη την Ελλάδα, να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250