H selfie της καταστροφής -Γκρέμισε και διέλυσε άγαλμα 126 ετών [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 09:47

H selfie της καταστροφής -Γκρέμισε και διέλυσε άγαλμα 126 ετών [εικόνες]

Η απόπειρα ενός νεαρού άνδρα να τραβήξει με το κινητό του μια αυτοπροσωπογραφία (selfie) μαζί με το άγαλμα ενός βασιλιά της Πορτογαλίας του 16ου αιώνα κατέληξε με το άγαλμα ηλικίας 126 ετών να συντρίβεται και να συνθλίβεται στο έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.


Ο άνδρας, την ταυτότητα του οποίου δεν ανέφερε η αστυνομία, γκρέμισε κατά λάθος το άγαλμα του βασιλιά Σεμπαστιάο, καθώς σκαρφάλωσε στην βάση του, έξω από τον περίτεχνο σιδηροδρομικό σταθμό Ρόσιο στην κεντρική Λισαβόνα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Οτι απέμεινε από το άγαλμα... 

Προσπάθησε να το δραπετεύσει από το σημείο, αλλά η αστυνομία τον συνέλαβε και οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή.

Το άγαλμα, παιδικού μεγέθους, του βασιλιά με τα θλιμμένα μάτια και σπαθί στο χέρι, στεκόταν στην εσοχή μεταξύ του πεταλόσχημου θόλου στην είσοδο του σταθμού. Περατωμένος το 1890, ο σταθμός αποτελεί προστατευόμενο μνημείο.

Ο βασιλιάς Σεμπαστιάο, που κυβέρνησε μεταξύ του 1557 και 1578, αποτελεί μια τραγική φιγούρα στην ιστορία της Πορτογαλίας, καθώς πέθανε σε μάχη σε ηλικία των 24 ετών κατά τη διάρκεια σταυροφορίας που ο ίδιος εξαπέλυσε στο Μαρόκο.

Το πτώμα του δεν αναγνωρίστηκε ποτέ καταλλήλως, πυροδοτώντας ένα μύθο ότι ο βασιλιάς θα επιστρέψει μια μέρα για να διεκδικήσει το θρόνο του και να σώσει την Πορτογαλία σε δύσκολες περιόδους.

Το πριν και το μετά:


iefimerida.gr