Έγινε κόλαση η ζωή του μικρού Αφγανού αφότου πήρε τη φανέλα του Μέσι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 10:49

Έγινε κόλαση η ζωή του μικρού Αφγανού αφότου πήρε τη φανέλα του Μέσι

Η οικογένεια του 5χρονου Μουρτάζα από το Αφγανιστάν, που είχε συγκινήσει για τη μεγάλη αγάπη του στη Μπαρτσελόνα και τον Μέσι, δέχτηκε απειλές για τη ζωή της, μετά την μεγάλη δημοσιότητα, που την ανάγκασαν να εγκαταλείψει την χώρα.

Η ιστορία του μικρού μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Μεγαλώνει σε ένα φτωχικό χωριό στο Αφγανιστάν με όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής για να μοιάσει στο είδωλό του, τον Λίονελ Μέσι. Η αγάπη του για το αστέρι της Μπαρτσελόνα είναι τόσο μεγάλη που κατασκευάζει με τον αδελφό του μία πλαστική φανέλα με τον αριθμό 10 στην πλάτη, καθώς η οικογένειά του δε διαθέτει χρήματα για να αγοράσει μία γνήσια.

Η αυτοσχέδια φανέλα φωτογραφίζεται από τον αδελφό του Μουρτάζα, αναρτάται στο Διαδίκτυο και... δεν αργεί να γίνει η έκπληξη.

Ο μικρός Μουρτάζα Αχμέντι λαμβάνει δύο φανέλες του Μέσι με την υπογραφή του, αλλά και μία μπάλα, ενώ η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά, όμως, η ζωή του Μουρτάζα αλλάζει δραματικά. Δεκάδες ήταν εκείνοι που προσέγγισαν τον πατέρα του πεντάχρονου ζητώντας του χρήματα και απειλώντας τη ζωή του μικρού.

Η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν βρίσκοντας καταφύγιο στο Πακιστάν, με την ελπίδα οι απειλές να σταματήσουν.

«Η ζωή μετατράπηκε σε βάσανο για εμάς», δήλωσε ο πατέρας του μικρού μιλώντας στο Associated Press και πρόσθεσε πως δεν ήθελε να φύγει από το Αφγανιστάν αλλά οι απειλές γίνονταν ολοένα περισσότερο σοβαρές.

Ο άνδρας τόνισε πως φοβήθηκε για τη ζωή του γιου του, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που τον απειλούσαν ότι θα τον απήγαγαν για λύτρα, ενώ υπήρξαν και εκείνοι που πιστεύοντας ότι ο Μέσι είχε στείλει στο παιδί και χρήματα μαζί με τις φανέλες, ζητούσαν μερίδιο.

«Πούλησα όλα μου τα υπάρχοντα και πήρα την οικογένειά μου μακριά από το Αφγανιστάν για να σώσω τη ζωή του γιου μου, αλλά και τη ζωή της υπόλοιπης οικογένειας», συμπλήρωσε ο άνδρας.

Παρά τις αντιξοότητες, πάντως, ο μικρός Μουρτάζα δε χάνει το κουράγιο του και φυσικά το όνειρο να συναντήσει το είδωλό του δεν σβήνει και όπως τόνισε ο πατέρας του: «Ο Μουρτάζα ελπίζει ακόμα ότι μία ημέρα θα μπορέσει να συναντήσει τον ήρωά του, τον Μέσι».


Πηγή: iefimerida