33 νεκροί στην άσφαλτο στην έξοδο του Πάσχα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 10:47

33 νεκροί στην άσφαλτο στην έξοδο του Πάσχα

Τρεις άνθρωποι την ημέρα έχαναν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

 

Τρεις άνθρωποι την ημέρα έχαναν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Οι καταγραφές των αξιωματικών της Τροχαίας είναι τραγικές καθώς κατά μέσο όρο τρεις άνθρωποι σκοτώνονταν σε τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν το δεκαήμερο από τις 22 Απριλίου έως και το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Μαΐου 2016.

Συγκεκριμένα 33 άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα, 40 υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς και 389 ελαφρότερους.

Τρία νεαρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τρίτης σε δύο τροχαία δυστυχήματα στην Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της έντονης χαλαζόπτωσης και ολισθηρότητας του δρόμου. Στην πρώτη περίπτωση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις κοπέλες και κινούταν στην περιοχή Παραδείσου-Τοξοτών, στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου, στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε όχημα, ο οδηγός του οποίου είχε χάσει τον έλεγχο και το είχε ακινητοποιήσει στη μέση του δρόμου. Από την πρόσκρουση σκοτώθηκε επί τόπου η 24χρονη οδηγός και η συνομήλικη συνοδηγός λίγο αργότερα μεταφερόμενη στο νοσοκομείο. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν οι δύο συνεπιβάτιδες τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Ένας 20χρονος τα ξημερώματα έχασε τη ζωή του στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανίων - Πορταριάς Χαλκιδικής, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προσέκρουσε πάνω σε δέντρο.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα. Έως το μεσημέρι της Τρίτης η κυκλοφορία των οχημάτων εξελισσόταν ομαλά ενώ αυξήθηκε τις απογευματινές ώρες. Το πρώτο κύμα ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ η επιστροφή εξελίχθηκε σε πολλές περιοχές με κακές καιρικές συνθήκες, βροχές και χαλάζι. 

Eνδεικτικά να αναφέρουμε ότι στην Αττική από τα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου επέστρεψαν περίπου 85.000 οχήματα και 55.000 από αυτή της Αθηνών-Λαμίας.

thetoc.gr




00 inkefalonia general ad 300X250