Τεράστια πυρκαγιά στον Καναδά -Εκκένωσαν πόλη 80.000 κατοίκων [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Μαΐου 2016 09:44

Τεράστια πυρκαγιά στον Καναδά -Εκκένωσαν πόλη 80.000 κατοίκων [εικόνες]

πληθυσμός μίας ολόκληρης πόλης στον Καναδά, στη βόρεια Αλμπέρτα, διατάχθηκε να την εκκενώσει έπειτα από μία τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε και επεκτάθηκε με γρήγορους ρυθμούς λόγω των ισχυρών ανέμων.


Η υποχρεωτική εκκένωση του Fort McMurray διατάχθηκε χθες Τρίτη, με τους 80.000 και πλέον κατοίκους της να οδηγούνται σε ειδικά κέντρα έξω από την πόλη. Ωστόσο, την αναχώρηση των κατοίκων δυσχέρανε η φωτιά που στην κυριολεξία «έγλυφε» τους δρόμους που οδηγούσαν στα κέντρα.

Η φωτιά έχει ήδη καταστρέψει πολλά σπίτια, ενώ σύμφωνα με περιγραφές, οι στάχτες πέφτουν σαν βροχή στους δρόμους της Αλμπέρτα.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και ειδικά ελικόπτερα και αεροσκάφη που ρίχνουν νερό, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της συγκεκριμένης επαρχίας.

Από την πλευρά του ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει την υποστήριξή της στην πόλη.

Πηγή φωτο /@briarstewart>

iefimerida.gr