Οργή στη ΝΔ για το μπάχαλο στην ΟΝΝΕΔ - Αμφισβητεί τα αποτελέσματα η ηγεσία του κόμματος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 10:54

Οργή στη ΝΔ για το μπάχαλο στην ΟΝΝΕΔ - Αμφισβητεί τα αποτελέσματα η ηγεσία του κόμματος

«Βράζουν» στη Νέα Δημοκρατία με το απίστευτο φιάσκο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζει έντονη ενόχληση για όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και να απειλεί να… πάρει κεφάλια.

Μάλιστα, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αμφισβητούν ανοιχτά τα αποτελέσματα των εκλογών της ΟΝΝΕΔ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», καθώς θεωρούν πως τα αποτελέσματα αυτά είναι εικονικά και ανακοινώθηκαν κατόπιν παρασκηνιακών συμφωνιών, καθώς δεν στήθηκαν όπως λένε κάλπες στο συνέδριο.

Το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ καλείτο να εγκρίνει σημαντικές καταστατικές αλλαγές, όπως το μητρώο μελών, η ετήσια απολογιστική συνδιάσκεψη, η εισφορά των μελών κ.α. Όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε, εξαιτίας της κόντρας των ομάδων της ΟΝΝΕΔ για τον αριθμό των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι σύνεδροι να αποχωρήσουν χωρίς να ψηφίσουν – πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, στις εκλογές εμφανίζονται να ψήφισαν 796 σύνεδροι, σε σύνολο σχεδόν 1.500…

Η εικόνα διάλυσης στη νεολαία του κόμματος έχει θορυβήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μάλιστα φέρεται να «φωτογραφίζει» ως υπεύθυνο για το φιάσκο τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκο (στον οποίο επίσης είχε χρεωθεί και το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία πριν από λίγους μήνες), στον οποίο καταλογίζεται η επιμονή για μεγαλύτερο αριθμό μελών στην Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ και κατηγορείται ότι επιχείρησε να ελέγξει τη διαδικασία.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη διάλυση του συνεδρίου, συναντήθηκε σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, προφανώς προκειμένου να προσπαθήσουν να βρουν ένα μίνιμουμ συμφωνίας που θα τους έβγαζε από το αδιέξοδο.

Ενδεικτική του «πολεμικού» κλίματος που επικρατεί μετά το μπάχαλο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ είναι η ανάρτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της νεολαίας της ΝΔ Σάκη Ιωαννίδη, που σχολιάζει μεταξύ άλλων πως «κάποιοι για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις, οδηγούν την οργάνωση στον γκρεμό και στην πλήρη απαξίωση».

koutipandoras