ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΡΙΟ 2016»: Πρώτος σταθμός η Ζάκυνθος!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016 10:54

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΡΙΟ 2016»: Πρώτος σταθμός η Ζάκυνθος!

Το μεγάλο ταξίδι της για τη Βραζιλία ξεκινά σε λίγες ημέρες η Ολυμπιακή Φλόγα με πρώτος σταθμό, μετά την απομάκρυνσή της από την Αρχαία Ολυμπία και την Ηλεία, τη Ζάκυνθο!


Η Αφή της Φλόγας στο νησί μας θα γίνει το απόγευμα της 21ης Απριλίου, σε μια τελετή υποδοχής που θα καλυφθεί από την ΕΡΤ και θα μεταδοθεί απευθείας σε εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας τη Ζάκυνθο στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Τη Φλόγα θα υποδεχθούν στο λιμάνι και θα μεταφέρουν στο Βωμό που θα στηθεί στην πλατεία Σολωμού, 6 διακεκριμένοι αθλητές της Ζακύνθου, με επικεφαλής τη Μαραθωνοδρόμο, Μάγδα Γαζέα. Η τελετή, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 40 μέλη της Ελληνικής και Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σολωμού, οι εργασίες της οποίας εκτελούνται με ρυθμούς-ρεκόρ, ώστε το μεγαλύτερο μέρος της να είναι έτοιμο για την υποδοχή. Στην πραγματικότητα, είναι η ίδια η τελετή της Αφής που λειτούργησε ως καταλύτης ώστε να επιταχυνθούν σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες ανάπλασης.

Το χρονικό μιας μεγάλης τιμής
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα επισκέπτεται τον τόπο μας: Η Ζάκυνθος, είχε την τιμή να την υποδεχθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 όσο και στους Παραολυμπιακούς του 2011. Κάθε φορά όμως η συγκίνηση παραμένει αμείωτη, σαν να πρόκειται για πρώτη φορά. Κι όχι άδικα! Φέτος, ένα παιχνίδι της τύχης φέρνει ξανά τη Φλόγα στο νησί μας. Μετά από επίμονες προσπάθειες και μια σειρά συναντήσεων με μέλη της Επιτροπής, ο συνάδελφος αθλητικός δημοσιογράφος, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, κατάφερε να βάλει τη Ζάκυνθο στο χάρτη με τους σταθμούς της Φλόγας, στο μεγάλο της ταξίδι προς τη Βραζιλία και το Ρίο ντε Τζανέιρο.

floga_zakynthos

Το πρόγραμμα
Μετά από σχετική επικοινωνία, ειδική Επιτροπή της ΕΟΕ επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο και αποφάσισε ότι η ιδανική διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα στο νησί μας είναι η Στράντα Μαρίνα (από το Μώλο του Αγίου Διονυσίου μέχρι την πλατεία Σολωμού).
Ετσι, η Φλόγα θα φτάσει στο νησί μας το απόγευμα της Πέμπτης 21 Απριλίου, περίπου στις 18:30, με προγραμματισμένο δρομολόγιο της Ionian Group, από την Κυλλήνη. Η Φλόγα θα καταφτάσει με όχημα της ΕΟΕ και τη Δάδα θα ανάψει ο πρώτος αθλητής, στο χώρο της αποβίβασης. Στη συνέχεια άλλοι 5 διακεκριμένοι αθλητές, θα τη μεταφέρουν από το λιμάνι μέχρι το Βωμό που θα έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Σολωμού, μπροστά από το άγαλμα του Ποιητή. Η Λαμπαδηδρομία θα γίνει με την εξής σειρά:

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
•Δανιήλ Λούντζης, (Χάλκινο Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζου-Ζίτσου Νέων Κ-21 – Αθλητής Συλλόγου «Απολλωφάνους Φιλόξενος»)
•Αριστοτέλης Μαρίνος (Παραολυμπιονίκης)
•Παναγιώτης Αγαλιανός (Συμμετοχή στον Τελικό της Παγκόσμιας Γυμνασιάδας στη Βραζιλία & Μέλος της Εθνικής Ομάδας Σφαιροβολίας – Αθλητής ΑΓΕΖ)
•Ανδρέας Θανάσης (6ος Ολυμπιονίκης Παίδων στη Δισκοβολία – Αθλητής ΑΓΕΖ)
•Μάγδα Γαζέα – (3η Βαλκανιονίκης, Συμμετοχή στο 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2007 και 2009 και Συμμετοχή στους Μεσογειακούς Αγώνες 2005, 2009 και 2013) – Η Μάγδα Γαζέα, ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος της διαδρομής, θα ανάψει το Βωμό στην πλατεία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Νωρίς το πρωί ο επί σειρά ετών λαμπαδηδρόμος Κωνσταντίνος Παρισόπουλος θα μεταφέρει τη Φλόγα από την πλατεία Σολωμού στο λιμάνι όπου με έκτακτο δρομολόγιο της Ionian Group, θα αναχωρήσει για τους υπόλοιπους προορισμούς της σε ελληνικό έδαφος.

plateia_solomou

imerazante.gr