"Έφυγε" ο γνωστός ηθοποιός και λυρικός ερμηνευτής Γιώργος Μούτσιος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 20:09

"Έφυγε" ο γνωστός ηθοποιός και λυρικός ερμηνευτής Γιώργος Μούτσιος

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας. Αύριο το απόγευμα η κηδεία του. Το τελευταίο αντίο θα πουν οικείοι και συνάδελφοι στον ηθοποιό και ερμηνευτή του λυρικού τραγουδιού Γιώργο Μούτσιο αύριο, Τετάρτη, στις πέντε και μισή το απόγευμα στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια έχοντας διανύσει μια σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή.

Ο Γιώργος Μούτσιος, που γεννήθηκε στην Καλαμάτα τον Ιανουάριο του 1932, ήταν ένα πολύπλευρο ταλέντο: είχε σπουδάσει μουσική και τραγούδι στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη σχολή του Εθνικού Ωδείου, ενώ μετά την αποστράτευσή του πήγε στη Βιέννη για ανώτερες σπουδές φωνητικής, θεάτρου και σκηνοθεσίας (οι αδελφές του ήταν οι σολίστες της Λυρικής Σκηνής Σοφία και Μαρία Μουτσίου).

Μάλιστα, η καριέρα του Μούτσιου άρχισε από το τραγούδι καθώς το 1951 προσελήφθη ως τραγουδιστής στο Εθνικό Θέατρο και συμμετείχε ως μέλος του Χορού στην τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος». Ο Μούτσιος είχε επίσης εμφανιστεί σε συναυλίες κλασικού τραγουδιού σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και είχε τραγουδήσει την «Κάρμινα Μπουράνα» στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.

https://www.youtube.com/watch?v=tuOWPsO2d1w

Για ένα μεγάλο μέρος του κοινού, ο Γιώργος Μούτσιος παραμένει μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές «κακών» του λαϊκού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960.

Το 1960, ο Γ. Μούτσιος δίδαξε και τραγούδησε τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι στους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν, μία μεγάλη στιγμή της καριέρας του.

Πηγή: newsit.gr




00 inkefalonia general ad 300X250