Σαρώνονται επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ -Τελεσίγραφο Μαξίμου προς Υπουργούς για τις περικοπές

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 08:37

Σαρώνονται επιδόματα, συντάξεις και εφάπαξ -Τελεσίγραφο Μαξίμου προς Υπουργούς για τις περικοπές

"Πόλεμος" υπουργών για να μην αναλάβουν το πολιτικό κόστος των μειώσεων- "Λείπουν" 6 δισ. από τις περικοπές – Τα 3 δισ. θα βρεθούν από τα επιδόματα- Έρχεται το ενιαίο μισθολόγιο σε όλο το Δημόσιο- Ποιες συντάξεις κόβονται με ... μαχαίρι

Σε ναρκοπέδιο θα βαδίσουν και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι, τα γνωστά ¨θύματα" δηλαδή προκειμένου να εξοικονομηθούν τα 11,5 που απαιτούνται από το μνημόνιο.

Μπορεί οι υπουργοί χθες στις περικοπές που πρότειναν να βρέθηκαν ... αδιάβαστοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Μαξίμου, όμως όλα δείχνουν ότι οι περικοπές ουσιαστικά έχουν δρομολογηθεί (Διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Το οικονομικό επιτελείο σε πλήρη συμφωνία με το Μαξίμου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του καθώς οι υπουργοί κράτησαν μικρό καλάθι δείχνοντας ότι δεν θέλουν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος που θα σημάνουν τα νέα μέτρα.

Έτσι το μήνυμα ήταν σαφές. Πρέπει να επανέλθουν με νέα μέτρα και νέο σχέδιο για περικοπές.

Ουσιαστικά υπάρχει μια μαύρη τρύπα πάνω από 6 δισ. τα οποία αναζητούνται από τις δαπάνες των υπουργείων. Αν οι ίδιοι οι υπουργοί δεν καταθέσουν προτάσεις, τότε θα αναλάβει το Μαξίμου.

Ήδη το... προσχέδιο δείχνει προς τέσσερις κατευθύνσεις. (Διαβάστε εδώ τα μέτρα που προτείνονται)

Ουσιαστικά πέρα από τις δαπάνες τη... νύφη θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι όλων των επιπέδων.

Οι περικοπές θα έρθουν από τα επιδόματα, και μάλιστα σε ποσά που αγγίζουν τα 3 δισεκατομμύρια, αλλά και από τις γενναίες περικοπές σε υψηλές συντάξεις, όπου μπαίνει πλαφόν περίπου στα 2.400 ευρώ.

Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται σε μαχαίρι στις διπλές συντάξεις που λαμβάνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι, αλλά και σε περικοπές ύψους 10% ως 20% στα προβληματικά ταμεία.

Μέσω ενιαίου μισθολογίου σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και γενναίων περικοπών στους μισθούς των ΔΕΚΟ το επιτελείο ελπίζει σε μεγάλη μείωση των δαπανών.

NEWSIT




00 inkefalonia general ad 300X250