Τρόμος: Οι καμικάζι των Βρυξελλών είχαν στόχο τα πυρηνικά του Βελγίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016 10:05

Τρόμος: Οι καμικάζι των Βρυξελλών είχαν στόχο τα πυρηνικά του Βελγίου

Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τρόμος για τις δολοφονικές διαθέσεις των τζιχαντιστών, μετά την αποκάλυψη πως οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν τις Βρυξέλλες είχαν ως στόχο τα πυρηνικά του Βελγίου.


Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της βελγικής ενημερωτικής ιστοσελίδας DH τα σχέδια που είχαν οι μακελάρηδες των Βρυξελλών τα αδέρφια Ιμπραΐμ και Χαλίντ Μπακράουι ήταν διαφορετικά. Οπως προκύπτει από τις έρευνες των βελγικών αρχών οι τρομοκράτες ήθελαν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου. Αυτό φαίνεται πως επιβεβαιώνεται με βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές και στο οποίο οι τρομοκράτες είχαν καταγράψει τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών. Οπως προκύπτει από τις έρευνες τα αδέρφια καμικάζι είχαν τοποθετήσει κρυφή κάμερα μπροστά από το σπίτι του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών του Βελγίου προκειμένου να παρακολουθούν κάθε του κίνηση και να γνωρίζουν με απόλυτη ακρίβεια το καθημερινό του πρόγραμμα. 

Πότε είχε εντοπιστεί το βίντεο που είχαν καταγράψει τον διευθυντή των πυρηνικών 
Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο και ενώ οι έρευνες ήταν έπεσαν στα χέρια των αρχών το επίμαχο βίντεο με την παρακολούθηση των διευθυντή του πυρηνικού προγράμματος του Βελγίου. Τα στοιχεία που έδωσε το βίντεο κινητοποίησαν τις αρχές, καθώς θεώρησαν πως υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια. Γι αυτό και στις 17 Φεβρουαρίου, 140 στρατιώτες στάλθηκαν στους πυρηνικούς σταθμούς της χώρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια. 
Η εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ να οδήγησε τους αδερφούς Μπακράουι να αλλάξουν τα σχέδιά τους και να επιλέξουν άλλους στόχους πιο «εύκολους» όπως το μετρό ή το αεροδρόμιο.

Μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες είχε εκκενωθεί πυρηνικός σταθμός ενέργειας στο Βέλγιο

Λίγη ώρα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό της πόλης των Βρυξελλών από τα αδέφια Ιμπραΐμ και Χαλίντ Μπακράουι, εκκενώθηκε ο πυρηνικός σταθμός ενέργειας στο Βέλγιο υπό τον φόβο νέας επίθεσης. Και αυτό διότι έχει συλληφθεί ύποπτος που έχει σχέση με τις επιθέσεις στο Παρίσι καθώς μαγνητοσκοπούσε με κρυφή κάμερα έναν από τους κορυφαίους Βέλγους ερευνητές. Υπάρχουν φόβοι ότι θα γινόταν απαγωγή του για να έχουν πρόσβαση οι δράστες σε πυρηνικά υλικά με στόχο να εξαπολύσουν νέα μεγάλη επίθεση στην χώρα.

Οταν οι Τρομοκράτες παρακολουθούσαν τον πυρηνικό ερευνητή
Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου είχε επιβεβαιώσει στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου τις πληροφορίες της εφημερίδας La Dernière Heure για την ύπαρξη ενός βίντεο το οποίο σχετίζεται με ένα πρόσωπο που συνδέεται με την πυρηνική βιομηχανία. Η ανακάλυψη αυτών των στιγμιότυπων «έγινε στο πλαίσιο των ερευνών που διεξήχθησαν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι» ανέφερε τότε η εισαγγελία, χωρίς όμως να αποκαλύψει την ταυτότητα του προσώπου που μαγνητοσκοπούσαν οι ύποπτοι «για τους προφανείς λόγους της ασφάλειας και του σεβασμού της ιδιωτικής ζωής».

Επιπλέον, η Δικαιοσύνη δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με τις «συνθήκες της ανακάλυψης αυτών των πλάνων». Σύμφωνα με την εφημερίδα La Dernière Heure, ο άνδρας που «κατασκόπευαν» οι ύποπτοι είναι ο «διευθυντής του πυρηνικού προγράμματος έρευνας και ανάπτυξης του Βελγίου». Το βίντεο, που διαρκεί «περίπου 12 λεπτά» καταγράφει «την είσοδο μιας κατοικίας στη Φλάνδρα», διευκρινίζει η εφημερίδα.

Οι Βέλγοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτές οι εικόνες «καταγράφθηκαν με μια κρυφή κάμερα που είχε τοποθετηθεί σε ένα άλσος, κάτω από άχυρα, κι ότι δύο άνδρες την μάζεψαν, οι οποίοι έφυγαν με ένα όχημα που είχε τα φώτα σβηστά» περιέγραψε η La Dernière Heure.


iefimerida.gr



00 inkefalonia general ad 300X250