Τραγωδία με 14 νεκρούς στην Ισπανία - Με πούλμαν που μετέφερε φοιτητές Erasmus...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 18:22

Τραγωδία με 14 νεκρούς στην Ισπανία - Με πούλμαν που μετέφερε φοιτητές Erasmus...

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στην Ισπανία. Πούλμαν που μετέφερε ξένους φοιτητές που μετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus στη χώρα, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο. Υπάρχουν τουλάχιστον 14 νεκροί. Επίσης, 8 άτομα έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων οι 4 είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Εντός του λεωφορείου υπήρχαν παγιδευμένοι άνθρωποι και περισσότεροι από 20 πυροσβέστες προσπάθησαν να τους απεγκλωβίσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές που επέβαιναν στο πούλμαν είναι διαφόρων εθνικοτήτων και είχαν πάει στο φεστιβάλ «Las Fallas» στη Βαλένθια. Το δυστύχημα συνέβη κατά την επιστροφή τους από τη Βαλένθια στη Βαρκελώνη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του πούλμαν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, συγκρούστηκε και ανατράπηκε. Το σημείο εκείνο είναι από τις λιγοστές στροφές που υπάρχουν σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο και πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «τυφλό σημείο». Το πρακτορείο Efe μεταδίδει ότι ο οδηγός του πούλμαν είναι ζωντανός.

Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 56 άτομα, εκ των οποίων οι 50 είναι φοιτητές.

Η σύγκρουση των δύο οχημάτων σημειώθηκε κοντά στην περιοχή Freginals στον αυτοκινητόδρομο AP7.

H εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών δεν είναι γνωστή, συμμετείχαν όμως στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις αρχές.

e-radio.gr 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250