Πάτρα: Εξετάζουν και τον χώρο του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ για τη δημιουργία hotspot

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 11:46

Πάτρα: Εξετάζουν και τον χώρο του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ για τη δημιουργία hotspot

Μέσα στους χώρους που εξετάζονται για την δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδος, είναι και αυτός του ΚΕΤΧ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο χώρος του ΚΕΤΧ είναι στην λίστα με τους υποψήφιους για την δημιουργία hotspot το οποίο αναμένεται να γίνει και στην περιοχή, από την στιγμή που ένας μεγάλος αριθμός των προσφύγων έχουν εγκλωβιστεί μέσα στην χώρα.

Ο χώρος του στρατοπέδου του ΚΕΤΧ έχει ως πλεονέκτημα ότι αποτελεί μία δομή σχεδόν πλήρη και φυλασσόμενη που διαθέτει μεγάλους κοιτώνες, μαγειρεία, τουαλέτες και είναι σε θέση να φιλοξενήσει γύρω στα 1.500 άτομα.

Ταυτόχρονα είναι ένας υπερκλειστός χώρος με σκοπιές που και αυτό αναμένεται να βολεύει τον ενδεχόμενο νέο του ρόλο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή.

Πάντως, ήδη στον χώρο του ΚΕΤΧ της Πάτρας έχει γίνει αυτοψία, ενώ το ίδιο έγινε τόσο στην Αρόη, όσο και στον Ρηγανόκαμπο, σε χώρους που αποτελούν στρατιωτικές περιοχές και επί της ουσίας έχουν εγκαταλειφθεί από τον στρατό.

Οι χώροι αυτοί είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές, όμως δεν έχουν τις δομές για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες και για να διαμορφωθούν σε καταυλισμούς θα πρέπει το κράτος να χρειαστεί να χαλάσει ένα σημαντικό ποσό χρημάτων.

Εξάλλου, σε ότι αφορά την Δυτική Ελλάδα υποψήφιοι για την δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων, παραμένουν το παλιό εργοστάσιο Ρετσίνα στις Καμάρες, την Αμιαντίτ στο Δρέπανο, αλλά και το θερινό θέρετρο κοντά στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα.

patrasevents




00 inkefalonia general ad 300X250