Κάηκε ζωντανός μέσα στην εκκλησία ο Πορφύριος Παπαρούπας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 10:46

Κάηκε ζωντανός μέσα στην εκκλησία ο Πορφύριος Παπαρούπας

Φριχτό θάνατο βρήκε ο ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά Πορφύριος Παπαρούπας, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος σε οίκημα συνάθροισης πιστών.

Η σορός του άτυχου άνδρα εντοπίστηκε το μεσημέρι μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε έναν χώρο 30 τετραγωνικών μέτρων δίπλα από την εκκλησία επί της οδού Αγίου Ιωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος ιερέας λιποθύμησε την ώρα που βρισκόταν ολομόναχος μέσα στο οίκημα. Τα ράσα του άρπαξαν φωτιά από τη σόμπα με αποτέλεσμα να απανθρακωθεί. Την απανθρακωμένη σορό του ιερέα βρήκαν άντρες της Πυροσβεστικής κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς

Το 1995 ο Παπαρούπας είχε γίνει πρωταγωνιστής εκκλησιαστικού σκανδάλου, καθώς είχε κατηγορηθεί από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση κατά την διάρκεια της εξομολόγησης. Η υπόθεση είχε πάρει διαστάσεις λόγω της ευρύτατης τηλεοπτικής προβολής των καταγγελιών. Τότε, ο π. Πορφύριος ιερουργούσε στον Ιερό Ναό της Αγ. Τριάδας Πετρούπολης. Ωστόσο, απαλλάχθηκε αργότερα ομόφωνα από τις σχετικές κατηγορίες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αλλά και με δικαστικό πόρισμα του Συμβουλίου Εφετών. Ανάλογη ήταν και η ετυμηγορία της Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης που τον απήλλαξε ομόφωνα και με απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Στην συνέχεια ο Πορφύριος Παπαρούπας πέρασε στην αντεπίθεση και στράφηκε κατά ενός άλλου ιερέα και δύο ενοριτών, στους οποίους υπέβαλλε μήνυση για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση για τα όσα είχαν διαδώσει σε βάρος του. Έξω από την εκκλησία εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του 67χρονου Αρχιμανδρίτη τον οποίο αναζητούσαν οι συγγενείς του. Ο άτυχος άνδρας εκτελούσε χρέη Διευθυντή του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου και Γυμνασίου Αθηνών.

News247.gr με πληροφορίες από romfea.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ