Συνελήφθη ο πρώην δικαστικός Ε. Καλούσης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 14:32

Συνελήφθη ο πρώην δικαστικός Ε. Καλούσης

Έπειτα από μήνυση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η αστυνομία προέβη σε σύλληψη του πρώην εισαγγελέα, Ευάγγελου Καλούση. Σύμφωνα με το pheme.gr, μαζί τον πρώην δικαστικό, συνελήφθησαν και δυο δικηγόροι, συνεργάτες του κ. Ευάγγελου Καλούση στη νεοσύστατη δικηγορική "Kaloussis & Partners" που εδρεύει στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 131.

Εν συνεχεία, αφέθηκε ελεύθερος προκειμένου να διενεργηθεί προανάκριση και συμπληρωματική δίωξη.

Ο πρώην εισαγγελέας συνελήφθη νωρίτερα με την κατηγορία της αντιποίησης της άσκησης δικηγορίας και της άμεσης συνέργειας από κοινού σε αντιποίηση της άσκησης της δικηγορίας.

Το γεγονός είχε καταγγείλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιάννης Αδαμόπουλος, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο Ε. Καλούσης, χωρίς να έχει δικηγορική ιδιότητα προχώρησε προ τριμήνου στη σύσταση και λειτουργία νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα, με έδρα την περιοχή Αθηνών, στην οποία παρείχαν τις υπηρεσίες τους δύο δικηγόροι.

Επιπλέον, ανήρτησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, στην οποία ανέφεραν την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών, οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να παρασχεθούν μόνο από δικηγόρο ή δικηγορική εταιρεία, απαγορεύοντας κάθε συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που δεν έχουν τη δικηγορική ιδιότητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: news247.gr




00 inkefalonia general ad 300X250