Νέα έκρηξη στην Τουρκία, χτύπησαν στρατιωτικό κομβόι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 13:37

Νέα έκρηξη στην Τουρκία, χτύπησαν στρατιωτικό κομβόι

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Τουρκία, στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Ντιγιαρμπακίρ. Στόχος ήταν στρατιωτικό κομβόι. Πληροφορίες για 7 νεκρούς.

 

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στην Τουρκία, στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο Ντιγιαρμπακίρ, τη μεγαλύτερη πόλη της κυρίως κουρδικής νοτιοανατολικής Τουρκίας, μία ημέρα μετά το μακελειό στην Αγκυρα που άφησε πίσω του 28 νεκρούς και 61 τραυματίες.

Στόχος ήταν στρατιωτικό κομβόι και σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, υπάρχουν πολλοί τραυματίες και επτά νεκροί. Τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν από χθες θέσεις του ΠΚΚ στο οποίο με δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέντ Νταβούτογλου επέρριψε τις ευθύνες για το χθεσινό μακελειό.

Εν τω μεταξύ, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak μεταδίδει ότι ένας Σύρος, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τα αποτυπώματά του, πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας με αυτοκίνητο, κοντά σε σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κυβερνητικά κτίρια χθες στην Άγκυρα.

Η εφημερίδα δεν αναφέρει την πηγή της είδησης, η οποία δε στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθεί άμεσα. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση. Ως βομβιστής φέρεται ο Σάλιχ Νέκαρ, που εκτιμάται ότι εισήλθε στην Τουρκία μαζί με πρόσφυγες από τη Συρία.

Η συλλογή των αποτυπωμάτων του, έγινε κατά την είσοδό του στην Τουρκία κι έτσι έγινε δυνατός ο εντοπισμός της ταυτότητάς του από την αστυνομία, υποστηρίζει η Yeni Safak στη διαδικτυακή της σελίδα.

Αναφέρεται επίσης, ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κοντά στο αρχηγείο του στρατού, στο κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια, είχε νοικιαστεί στη Σμύρνη, πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Υψηλόβαθμη πηγή των υπηρεσιών ασφάλειας αφήνει να εννοηθεί ότι μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) είναι υπεύθυνα για την επίθεση, κάτι όμως που το PKK αρνείται. 

Ερντογάν: Συνεχίζεται ο αγώνας κατά των τρομοκρατών 

«Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας» η οποία «δεν θα διστάσει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περίπτωση» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τονίζει ότι «τέτοιους είδους ενέργειες τονώνουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για ανταπόδοση των εναντίον μας επιθέσεων, εντός και εκτός των συνόρων μας».

«Θα συνεχίσουμε καθημερινά με περισσότερη αποφασιστικότητα τη μάχη μας εναντίον των πιονιών που πραγματοποιούν τις δίχως ανθρώπινο και ηθικό όριο επιθέσεις αυτές και των δυνάμεων που βρίσκονται από πίσω».

Στην γραπτή ανακοίνωση της προεδρίας της Τουρκίας προστίθεται: Αυτό  «Θα αντιληφθούν ότι γελιούνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απομακρύνουν τη χώρα μας και το έθνος μας από τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάθε νεκρός μας είναι ένα τεκμήριο για το ότι τα εδάφη αυτά θα είναι η αιώνια πατρίδα μας, η σημαία μας θα υψώνεται πάντα, το εζάνι μας δεν θα σιγήσει, η χώρα μας δεν θα διαμελιστεί και το κράτος μας δεν θα ανατραπεί».

thetoc.gr




00 inkefalonia general ad 300X250