Τρομοκρατική επίθεση στην Αγκυρα με 21 νεκρούς -Ο Νταβούτογλου ακυρώνει την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016 21:13

Τρομοκρατική επίθεση στην Αγκυρα με 21 νεκρούς -Ο Νταβούτογλου ακυρώνει την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες [εικόνες]

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 61 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη, που πραγματοποιήθηκε στην Αγκυρα, έξω από στρατιωτικούς κοιτώνες.

 

Το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα καμιόνι στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες.

Συγκεχυμένες, ωστόσο, είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον στόχο της επίθεσης για το εάν, δηλαδή, στόχευε στρατιωτικό λεωφορείο ή κτίριο.

Τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο, με τον πρωθυπουργό της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου να δηλώνει για το περιστατικό: «Εξετάζουμε τις λεπτομέρειες σχετικά με την έκρηξη». 

Εκπρόσωπος του κυβερνώντος ΑΚP, με ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για «τρομοκρατική πράξη».

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για το τραγικό γεγονός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ύποπτο πακέτο εξουδετερώθηκε από τους πυροκροτητές.

Ο Νταβούτογλου ακυρώνει το ταξίδι του στις Βρυξέλλες μετά την επίθεση

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες μετά την επίθεση που διαπράχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Άγκυρα, δήλωσε αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Πέμπτης τριμερής συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ελληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην οποία θα έπαιρνε μέρος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.