Πώς θα πληρώσετε το φόρο εισοδήματος

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 08:43

Πώς θα πληρώσετε το φόρο εισοδήματος

Η κατακόρυφη αύξηση του φόρου εισοδήματος, που αποτυπώνεται στα φετινά εκκαθαριστικά, προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών. Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι η φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων εξαντλείται - αν δεν έχει ήδη εξαντληθεί -, με αποτέλεσμα να φοβούνται ένα νέο κίνημα «Δεν πληρώνω», όχι από άποψη, αλλά από πραγματική αδυναμία πληρωμής.

Σε αυτό το πλαίσιο επεξεργάζονται σενάρια, ώστε να επιμηκύνουν τη διάρκεια της αποληρωμής του φόρου. Θυμίζουμε ότι αυτό που ισχύει σήμερα είναι πως, για τα εκκαθαριστικά, που θα εκδοθούν μέσα στον Ιούλιο, ο φόρος καταβάλλεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (μία τον Αύγουστο, μία τον Οκτώβριο και μία το Δεκέμβριο).

Το επικρατέστερο σενάριο αυτή τη στιγμή είναι η αποπληρωμή να παραταθεί σε 9 έως και 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί, εκτιμάται όμως ότι η τρόικα θα πεισθεί για το λογικό του επιχειρήματος υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δόσεις αυτές θα ισχύουν για όλα τα εισοδήματα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί για τα υψηλά, το όριο των οποίων δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Ν.Ν.
24h NewsRoom




00 inkefalonia general ad 300X250