Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Σάκης Ιωαννίδης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 20:06

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο Σάκης Ιωαννίδης

  Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε ο Σάκης Ιωαννίδης. Σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:


«Τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα λειτουργούν με βάση το Καταστατικό τους κι όχι τις επιθυμίες ή τους προσωπικούς σχεδιασμούς των στελεχών τους, όσο υψηλό αξίωμα κι αν έχουν.

Ως εκλεγμένος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ από χιλιάδες ΟΝΝΕΔίτισσες και ΟΝΝΕΔίτες, σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου, από διάφορες θέσεις στα όργανα της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, σεβάστηκα απόλυτα τις καταστατικές αρχές της Οργάνωσης που με τίμησε.

Για τις αρχές αυτές δεν δίστασα ακόμη και να συγκρουστώ όποτε χρειάστηκε, γιατί θεωρώ ότι πάνω από όλους μας, είναι η Παράταξη, τα συμφέροντα της οποίας οφείλουμε όλοι να υπηρετούμε. Πάνω από προσωπικά συμφέροντα κι επιδιώξεις.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος του κόμματος, κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την διεξαγωγή εκλογών για ανάδειξη νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ στις 20 Μαρτίου και διεξαγωγή Τακτικού Συνεδρίου ΟΝΝΕΔ . Πριν δηλαδή τη λήξη της θητείας μου, όπως ορίζει το καταστατικό. Σε προγενέστερη επικοινωνία που είχα μαζί του, εξέφρασα την αντίθεσή μου σε μια ενδεχόμενη τέτοια απόφαση γιατί καταρχάς αντιβαίνει τις αρχές του Καταστατικού της ΟΝΝΕΔ. Διαφώνησα όμως επίσης γιατί τις επόμενες εβδομάδες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει να δώσει μια κρίσιμη εκλογική μάχη (φοιτητικές εκλογές) και η δημιουργία κλίματος εσωστρέφειας πριν την πολιτική αυτή μάχη, δεν υπηρετεί τους πολιτικούς μας στόχους. Ωστόσο, με δεδομένη την επιμονή του πρόεδρου για πρόωρη εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, προσφέρθηκα να τον διευκολύνω με την παραίτηση μου κάτι που δεν έκανε αποδεκτό. Οποιαδήποτε άλλη λύση θα ήταν και αντιδεοντολογική και αντικαταστατική δεδομένου ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί εκλογική διαδικασία για την πλήρωση μιας θέσης η οποία δεν είναι κενή. Αυτή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Η ευθύνη για την απόφαση αυτή δεν βαραίνει φυσικά εμένα, αλλά ούτε και τα μέλη της ΟΝΝΕΔ. Βαραίνει όσους ώθησαν τον πρόεδρο του κόμματός μας να μην λάβει υπόψη του το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση σέβομαι την απόφαση τoυ προέδρου μας να ορίσει τελικά πρόωρες εκλογές για τις 20 Μαρτίου, απόφαση με την οποία διαφωνώ.

Για το λόγο αυτό, υποβάλλω την παραίτησή μου, προκειμένου να διευκολύνω τον κ. Μητσοτάκη να υλοποιήσει τις αποφάσεις που έχει λάβει για το μέλλον της ΟΝΝΕΔ.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τους οποίους δώσαμε νικηφόρες εκλογικές μάχες τα προηγούμενα χρόνια και δηλώνω ότι παραμένω πιστός στρατιώτης στη μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και στις αρχές του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού.

Με τιμή,
Σάκης Θ. Ιωαννίδης
Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας»