Το εκπληκτικό Burj Al Arab στο Ντουμπάι αλλάζει - Δείτε πως

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016 10:28

Το εκπληκτικό Burj Al Arab στο Ντουμπάι αλλάζει - Δείτε πως

Δεκαέξι χρόνια μετά τα εγκαίνιά του το εμβληματικό ξενοδοχείο του εμιράτου αλλάζει με την προσθήκη ενός... καταστρώματος έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων.

 

Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι ένα εμβληματικό κτίριο όπως το Burj Al Arab, θα έπρεπε να αλλάξει, καθώς η αισθητική παρέμβαση σε κάτι τόσο μοναδικό και άκρως επιτυχημένο θα μπορούσε να θεωρηθεί ρίσκο.

Κι όμως, 16 χρόνια μετά τα εγκαίνιά του η διοίκηση του αποφάσισε να κάνει μια δυναμική παρέμβαση χωρίς όμως να αλλοιώνει την μοναδική εικόνα του κτιρίου που μοιάζει με ιστιοφόρο.

Τα σχέδια μάλιστα είναι ήδη έτοιμα και αποκαλύπτουν μια προέκταση του ξενοδοχείου προς τον βορρά, μέσα στον Περσικό Κόλπο. Το λεγόμενο «Βόρειο Κατάστρωμα», με έκταση 10.000 τετραγωνικών μέτρων θα περιλαμβάνει δύο πισίνες, μια με αλμηρό νερό και μια με γλυκο, 32 καμπάνες, ένα νέο εστιατόριο και μπαρ.

Φτιαγμένο από ατσάλι συνολικού βάρους 5.000 τόνων, έχει ήδη κατασκευαστεί σε ένα ναυπηγείο στη Φινλανδία και αυτόν τον καιρό μεταφέρεται στο Εμιράτο του Ντουμπάι, χωρισμένο σε έξι τεράστια κομμάτια. Θα συναρμολογηθεί στον Περσικό Κόλπο και μετά από μερικές ακόμη εργασίες θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο τέλος της άνοιξης.