Πουλήθηκε o ΟΛΠ στους Κινέζους με 368,5 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 09:10

Πουλήθηκε o ΟΛΠ στους Κινέζους με 368,5 εκατ. ευρώ

Πουλήθηκε στους Κινέζους το 67% του ΟΛΠ. Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε γνωστή την προσφορά των Κινέζων που είναι πιο βελτιωμένη καθώς φτάνει τα 368,5 εκατ. ευρώ.

 

Πλέον μένει να διευκρινιστεί το σχέδιο της Cosco για το λιμάνι του Πειραιά. Ποιες επενδύσεις θα υλοποιήσει, το χρονοδιάγραμμα και το πώς ο Πειραιάς μπορεί να γίνει το νούμερο 1 διαμετακομιστικό λιμάνι της Μεσογείου.

Οπως ανακοίνωσε το Ταμείο:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έκανε αποδεκτή την από 20 Ιανουαρίου 2016 βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του 67% των μετοχών εκδόσεως της «Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.».

Τo ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την παραπάνω εταιρεία πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής», σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Η Cosco Group (Hong Kong) Limited, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε σήμερα βελτιωτική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ, προσφέροντας τίμημα 22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το ποσοστό του 67%.

imerisia.gr